orgel heilige kruisverheffing onbespeelbaar

Aan het orgel van de Heilige Kruisverheffing in Raalte worden reparaties uitgevoerd met als gevolg dat het op één na grootste drieklaviers orgel dat de Amsterdamse Joseph Adema bouwde tot Pasen niet bespeelbaar is. Alle membranen worden vernieuwd en de lekken in de blaasbalg worden gedicht. Enkele tongwerken krijgen nieuwe voeten, doordat de oude oxidatie vertonen en daarom niet meer te reinigen zijn. 

Echter is de basiliek ook voorzien van een tweeklaviers orgel, gebouwd door Flentrop Orgelbouw. Op beide orgels worden regelmatig concerten gehouden, zowel solistisch als in combinatie met koren of instrumenten. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.