Home / archiefcentraal / orgel heilige kruisverheffing onbespeelbaar

orgel heilige kruisverheffing onbespeelbaar

Aan het orgel van de Heilige Kruisverheffing in Raalte worden reparaties uitgevoerd met als gevolg dat het op één na grootste drieklaviers orgel dat de Amsterdamse Joseph Adema bouwde tot Pasen niet bespeelbaar is. Alle membranen worden vernieuwd en de lekken in de blaasbalg worden gedicht. Enkele tongwerken krijgen nieuwe voeten, doordat de oude oxidatie vertonen en daarom niet meer te reinigen zijn. 

Echter is de basiliek ook voorzien van een tweeklaviers orgel, gebouwd door Flentrop Orgelbouw. Op beide orgels worden regelmatig concerten gehouden, zowel solistisch als in combinatie met koren of instrumenten. 

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.