ontwikkelingen dorpswhatsapps in volle gang

De Plaatselijk Belangen van Boerhaar, Broekland, Elshof en Lierderholthuis zijn stuk voor stuk erg enthousiast over de opkomende dorpswhatsapps. “Iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon op zak waardoor het een snel en effectief middel is om iedereen op de hoogte te brengen van verdacht gedrag in de wijk. Daarnaast helpt het de politie om signalementen terug te kunnen lezen”, aldus Tom te Winkel van Plaatselijk Belang Lierderholthuis. 

In Lierderholthuis zijn inmiddels al 48 mensen toegevoegd aan de groep, waaronder de politie zelf. “De politie heeft ons goed ondersteund met het opzetten van de whatsappgroep en het beschikbaar stellen van een 06-nummer. Elke week komen er weer nieuwe aanmeldingen binnen.”

Echter blijft een aantoonbaar positief effect in Lierderholthuis uit. “En dat is enerzijds ook een goed teken. De app dient ervoor om elkaar te alarmeren en dat is in ons geval gelukkig nog niet nodig geweest.” Te Winkel vindt dat het hele dorp mee zou moeten doen, want wanneer meerdere mensen meedoen is de kans groter dat iemand thuis is. “Hij of zij kan dan iedereen op de hoogte brengen een eventuele verdachte situatie.

Boerhaar
Ook in Boerhaar zijn er ontwikkelingen rondom een dorpswhatsapp. “In Boerhaar lag het initiatief bij Raymund Hendriks. De ‘Boerhaar WhatsApp alert groep’ is in oprichting en Plaatselijk Belang Boerhaar komt zelfs met een eigen Facebook-account”, aldus Jos Antonissen van Plaatselijk Belang Boerhaar.

Elshof
De kern Elshof heeft ook een eigen buurtwhatsapp conform het beleid van de gemeente Olst-Wijhe, het zogenaamde 1000-ogen project. “Echter is er wel een verschil en dat is dat wij ook promoten dat spoedeisende medische hulpvragen ook op de app geplaatst mogen worden”, aldus Frank Schumacher, voorzitter Plaatselijk Belang Elshof.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.