nieuwe marathon op komst langs de ijssel

Hardloopfanaten uit de regio kunnen dit jaar genieten van een nieuw evenement tussen Deventer en Olst: de Over de IJssel Landgoed Marathon. De eerste editie van deze marathon over de IJssel en door het fraaie omliggende landschap staat op zondag 5 juni op de kalender.

Een marathon over de IJssel, kraampjes met lekkernijen, muziek en theater langs het parcours en een prachtig landschap zijn dé ingrediënten van de Over de IJssel Landgoed Marathon. Dit jaar vindt de primeur plaats van dit recreatieve hardloopevenement, dat solo, in duo of in kwartetverband kan worden afgelegd.

De start is zondag 5 juni om 10.00 uur bij Huis Nieuw Rande in Diepenveen. De route voert over het prachtige gebied rondom de IJssel tussen Deventer en Olst. Vele enthousiaste vrijwilligers van schaatsvereniging Sportief Oost Nederland en Stichting IJssellandschap staan klaar om de lopers en natuurlijk de toeschouwers een onvergetelijke dag te bezorgen.

Twee lussen
De marathon bestaat uit twee lussen van 21 kilometer. De eerste lus loopt ten oosten van de IJssel en de ander aan de westkant van de rivier. Deelnemers gaan de IJssel over via veerponten aan de noordzijde en via de spoorbrug in Deventer aan de zuidzijde.

De marathon heeft een recreatief karakter, wat wil zeggen dat er geen competitie-element in opgenomen is. En dus ook geen tijdmeting. Zowel bij de start als bij de finish én om de 5 kilometer op het parcours worden deelnemers verrast met kleine lekkernijen en drankjes en muziek en theater.

Solo of met een team
De afstand van 42 kilometer is op diverse manieren af te leggen. Je kunt individueel deelnemen, maar ook in een team. Met z’n tweeën bijvoorbeeld, waarbij de één fietst en de ander loopt. Onderling afwisselen mag zo vaak als je wilt. Dit kan ook in viertallen. De regels die daarvoor gelden staan op staging2.overdeijssellandgoedmarathon.nl.

Hieronder vind je de route:

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.