nieuwe loopclinics vital centre

Vital Centre start met twee bijzondere hardloopclinics vanaf 21 februari. De eerste clinic is speciaal bedoeld voor de echte beginner. Laagdrempelig en voor iedereen die nog niet kan of durft te lopen. Deze clinic wordt gegeven volgens de principes vanuit de unieke Atletiekunie methode ‘Bewust hardlopen’. “De deelnemers gaan plezier beleven aan het hardlopen”, aldus Ton de Ram, één van de vier KNAU-gecertificeerde looptrainers die deze clinic gaat verzorgen.

Eerste clinic

In de twaalf weken durende loopclinic wordt de deelnemers niet alleen ‘Bewust hardlopen’ bijgebracht, maar wordt er ook aandacht besteed aan loophouding en -technieken. Verder wordt er voorlichting gegeven over voeding, blessurepreventie, mentale training, kleding en schoeisel, het trainen op hartslag en worden er loopanalyses op beeld gemaakt. Iedere loper ontvangt ook wekelijks het te volgen trainingsschema.
Intersport Schutte en fysiotherapie FysioFits, gevestigd binnen Vital Centre Raalte, maken naast Vital Centre deel uit van het begeleidingsteam. ‘Bewust hardlopen’ heeft zich inmiddels bewezen als een methode die het loopplezier vergroot en het aantal blessures reduceert.

Tweede clinic
De tweede clinic is speciaal bedoeld voor de loper of loopster die reeds vijf km kan hardlopen, maar extra begeleid wil worden om de tien km te kunnen hardlopen. Het is ook mogelijk om personal of small-groups trainingen af te nemen voor het ‘Bewust Hardlopen’. Alle deelnemers, die deelnemen aan deze clinic, krijgen een gratis startbewijs voor de tien km tijdens het Vital Centre loopfestijn dat gepland staat op vrijdagavond 13 mei.

Bijeenkomsten
Op maandag 8 en 15 februari 2016 zijn er informatiebijeenkomsten gepland. Deze bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur. Tijdens deze bijeenkomsten is er gelegenheid om vragen te stellen en meer informatie te krijgen over deze nieuwe loopclinics.

De start van de bovenstaande clinics is op zondag 21 februari om 09.15 uur en er zal worden getraind vanaf het Vital Centre aan de Hammerweg in Raalte. Na de looptraining kan er gratis gebruik worden gemaakt van de wellness faciliteiten van het Vital Centre, waaronder de sauna’s en het verwarmd binnenzwembad. De kosten voor dit programma (inclusief alle extra’s) bedragen 75 euro voor niet-leden en 50 euro voor leden van Vital Centre. Inschrijven kan via de site staging2.vitalcentre.nl of meld je aan bij de receptie van Vital Centre in Raalte of Vital Centre Heino.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.