Home / archiefcentraal / nieuw heeten wint van voc2

nieuw heeten wint van voc2

Nieuw Heeten heeft gisteren uitstekende zaken gedaan. In de belangrijke wedstrijd tegen VOC2 ruim te sterk met 25-19. Door deze overwinning staan de dames nog wel op plek elf maar heeft de aansluiting gevonden met de rest van de teams.

“In het eerste deel van de competitie leed Nieuw Heeten in Amsterdam nog een dikke nederlaag tegen de gasten van vanavond. Vanavond wildend de dames toch laten zien dat ze meer waard waren dan het spel dat in Amsterdam vertoon werd. De hele week werd er al scherp en goed getraind. Een goede opmaat voor een lekkere wedstrijd zo bleek.” aldus Egon Floors van Nieuw Heeten 

“Chantal Ruiter opende de score voor de thuisploeg na 2 minuten spelen. Vanuit een goede dekking werd er lekker gespeeld maat kon er niet worden voorkomen dat de gasten uit Amsterdam het initiatief overnamen. Tot aan de 3-4 stand in de 9e minuut leken de hoofdstedelingen de thuisploeg een lastige avond te bezorgen.In deze fase gaat het beter lopen bij de Sallandse ploeg en weten ze vanuit een goed opererende dekking om te schakelen. Maar liefst 5 doelpunten achter elkaar en geen scores van de gasten kantelde de wedstrijd. Met een 8-4 stand in de 15e minuut wist de nummer 6 uit de competitie dat ze een wedstrijd om handen hadden. Nieuw Heeten bleef echter scoren en daardoor aan de goede kan van de score. Bij rust werd er afgefloten met een 14-9 ruststand in het voordeel van de thuisploeg.
Na rust waren het de hoofdstedelingen die het Nieuw Heeten met een offensieve dekking moeilijk wilden maken, in die opzet slaagden ze de eerste 4 minuten, vanuit de omschakeling wist VOC de achterstand te verkleinen naar 14-11. Dan breekt er een fase aan waar beide ploegen maar weinig weten te scoren. Mondjesmaat vallen de doelpunten waarbij de thuisploeg steeds aan de goede kant van de scoren blijft staan. Als VOC in de 49e minuut terug komt tot op 3 doelpunten (20-17) geven de dames uit Salland nog eenmaal gas, 3 doelpunten op rij zorgen voor een veilige marge van 6 doelpunten (23-17) Daarmee is de wedstrijd gespeeld en scoren beide ploegen nog 2 keer en wordt de eindstand bepaald op 25-19 voor de thuisploeg. Het was een sportieve wedstrijd waarin de gele kaarten en de tijdstraffen gelijkmatig verdeeld werden. Volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen VVW op de rol in wervershoof. Wanneer de dames hetzelfde spel spelen zijn er kansen om ook hier twee punten te halen in deze uitermate spannende competitie “

  team GW W V G P DV DT DS
5 V en S 12

6

5 1 13 285 297 -12
6 VOC2 13 6 6 1 13 342 296 46
7 DSO 12 6 6 0 12 315 280 35
8 VVW 13 5 7 1 11 306 319 -13
9 Olympia 12 5 7 0 10 261 291 -30
10 KSV 13 5 8 0 10 317 342 -25
11 Nieuw Heeten 13 5 8 0 10 291 355 -64

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gw= gespeelde wedstrijden   W= winst   G= Gelijk     V=Verloren   P=Punten    DV= Doelpunten Voor    DT=Doelpunten Tegen  =   Doelsaldo

Lees ook

Broeklandse amazone doet mee aan EK springen in Le Mans

Sylvie Ruissen: ‘Na mijn ongeluk begin 2020 heb ik er hard voor moeten knokken’ BROEKLAND …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.