natuurmonumenten komt ook bij jou langs

Natuurmonumenten komt van maandag 15 februari tot en met vrijdag 20 februari langs aan huis. Circa 10.000 collectante trekken er in heel Nederland op uit om geld in te zamelen voor een sterkte natuur. “Die steun is nodig, want steden blijven groeien en wegen worden alsmaar breder.”

Een nieuw bos bij Utrecht, bloemenweides in de buurt van de Randmeren en het herstel van bosranden en oevers. Met dit soort projecten probeert Natuurmonumenten de Nederlandse natuur sterker en weerbaarder te maken. “Maar het werk is nooit af.” In het overvolle en agrarisch intensief bewerkte Nederland staat de natuur zwaar onder druk. Een voorbeeld: jaarlijks komen miljoenen trekvogels vanuit alle windrichtingen en werelddelen op de waterrijke en groene Hollandse delta af om zich te voeden en/of een nest te bouwen. Helaas vinden ze tussen kwelder en polder vaak niet genoeg te eten. Het gevolg is dat sommige soorten hard teruglopen in aantal.

Natuurmonumenten beheert en beschermt nu ruim 105.000 hectare natuurgebied (zo’n drie procent van de totale oppervlakte van Nederland). Deze natuur mag tot in de eeuwigheid natuur blijven. Enkele voorbeelden hiervan in Overijssel zijn het Nationaal Park Weerribben-Wieden, het Buurser Zand, Eerde en de Velderberg, Ottershagen/Beneden Dinkelland en de Oldenzaalse Stuwwal.

Om alle vogels, vissen, zoogdieren, insecten, amfibieën en reptielen meer ruimte te bieden, blijft Natuurmonumenten haar gebieden versterken en verder uitbreiden. Een robuuste natuur betekent namelijk dat ook kwetsbare dier- en plantensoorten zich kunnen herstellen.

“Wij mensen hebben daar ook baat bij. We sporten, spelen, wandelen, genieten en komen op adem in de natuurgebieden. Bovendien worden door Natuurmonumenten diverse activiteiten georganiseerd, waar iedereen aan kan deelnemen. Mede dankzij jouw bijdrage aan de collectant kan Natuurmonumenten dit alles mogelijk maken.”

Meer weten over Natuurmonumenten of lid worden of meehelpen bij de collecte? Bezoek de website staging2.natuurmonumenten.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.