n35 rijk moet ontbrekende 7 12 miljoen lappen

Het ontbrekende geld om kruispunt Bos aan te pakken, moet van het Rijk komen. Dat vindt gedeputeerde Boerman. De aanpak van het kruispunt op de N35 bij Raalte werd woensdag besproken door Provinciale Staten. Nagenoeg alle partijen lijken zich te kunnen vinden in de voorgestelde kwart-klaverbladvariant.

Op dit moment zou er al ongeveer 38 miljoen euro beschikbaar zijn voor de aanpak van de kruising. Als het aan gedeputeerde Boerman ligt, wordt de overige 7 tot 12 miljoen euro bijgelegd door het Rijk.

Een aantal partijen liet weten, mede na inspraak van Nico Dijkman van Plaatselijk Belang Mariënheem, zich zorgen te maken over de leefbaarheid van Mariënheem. Een lobby in Den Haag om direct geld los te krijgen voor de oplossing bij Mariënheem, ziet Boerman niet zitten. De oplossingen bij Mariënheem liggen volgens de gedeputeerde niet voor het oprapen en zijn erg duur. Maar dat er ook bij Mariënheem iets moet gebeuren, staat volgens het provinciebestuur wel vast.

Fietstunnel
De gedeputeerde heeft tijdens het bespreken van de aanpak van de weg wel de toezegging gedaan om te kijken of er versneld een fietstunnel kan worden aangelegd bij kruispunt Bos. Wel onder de voorwaarde dat een eventuele versnelde aanleg geen consequenties heeft voor de aanpak van de kruising.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.