miko jeurissen uit nieuw heeten jeugdschaakkampioen raalte

Schaakclub Raalte heeft op 28 en 30 december in het clublokaal bij Pannenkoekenhuis Laurel’s een jeugdkampioenschap gehouden voor jonge schakers binnen de gemeente Raalte. In totaal hebben zich daarvoor 26 jonge schakers aangemeld in de leeftijd van zes tot vijftien jaar. De deelnemers kwamen uit Heino, Mariënheem, Heeten, Nieuw-Heeten en Raalte. 

Op de twee bijeenkomsten werden in totaal acht partijen gespeeld. Opvallend was de wijze waarop de schakers in volle concentratie probeerden hun partij tot een goed einde te brengen. De meeste waren echt spannend, vooral in de eindfase toen meer en meer duidelijk wie mogelijk in aanmerking zou kunnen komen voor de prijzen. Mede spannend, omdat de loting in iedere nieuwe ronde steeds spelers met een nagenoeg gelijk aantal punten aan elkaar koppelden.

Voor iedere deelnemer was er een herinnering en in vier categorieën waren er prijzen voor de drie besten.

Beloften (niet-club-leden)      1.Mees Jansman 2. Tijs Reimert 3.Tian Hagen
Leeftijd t/m 8 jaar                  1.Mirthe Willemsen 2.Adne Cappon 3.Jetta Jeurissen
9 t/m 11 jaar                           1.Miko Jeurissen 2.Julian Ardesch 3.Floris Otten
12 jaar en ouder                     1.Collin Nijenhuis 2.Jesse Dadema 3.Quinten Nijenhuis

Algeheel Jeugdschaakkampioen werd de tienjarige Miko Jeurissen uit Nieuw-Heeten. Hij mag het komende jaar de wisselbeker thuis een prominente plaats geven en proberen om volgende jaar zijn titel te verdedigen. Gezien het succes wordt er volgend jaar in de kerstvakantie opnieuw een jeugdschaaktoernooi gehouden.  

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.