meeste schoolgebouwen raalte verbouwd

“De afgelopen jaren is een aantal nieuwe schoolgebouwen gerealiseerd in Raalte, zoals de Brede Scholen in Heino, Ons Plein en de Springplank, De Kwintijn in Raalte en de Sint Nicolaasschool in Lierderholthuis. Ook is de Bolster recent verbouwd. Tenslotte is zojuist het nieuwe Carmel College Salland opgeleverd. Hieruit blijkt dat de gemeente Raalte goede onderwijshuisvesting hoog in het vaandel heeft staan”, laat de gemeente Raalte weten. Op dit moment worden gesprekken gevoerd tussen gemeente en het schoolbestuur van basisschool De Korenbloem over passende toekomstige huisvesting.”

Sinds januari 2015 is het onderhoud van schoolgebouwen overgedragen aan de schoolbesturen en zijn gemeenten hiervoor niet meer verantwoordelijk. In de gemeente Olst-Wijhe zorgt dit voor flinke problemen op korte termijn. Maar liefst dertig procent van de schoolvloeren komt op korte termijn leeg te staan door de leerlingenkrimp en er is vervolgens geen geld de school gezond te houden. De gemeente Raalte verwacht geen problemen. “Het is niet zo dat de gemeente nu ook volledig de handen van het onderhoud trekt. De gemeente en de schoolbesturen hebben goed contact met elkaar en werken op een constructieve wijze samen.”

De gemeente Raalte streeft naar een gezond en goed onderwijssysteem. “Goede huisvesting is hierbij essentieel en is een speerpunt in het hoofdlijnenakkoord 2014-2018 ‘De kracht van de kern’. In het verleden zijn onderzoeken uitgevoerd naar het binnenklimaat in schoolgebouwen en zijn hier indien nodig aanpassingen gedaan.”

In het huisvestingsbeleid 2012-2020 van de gemeente Raalte staat dat de gemeente Raalte passende en kwalitatief goede onderwijsgebouwen realiseert en in stand houdt en dat hierbij indien nodig huisvestingsknelpunten worden opgelost. Hierbij worden de schoolbesturen en scholen ondersteund. “Goed onderwijs is niet alleen van belang voor de ontplooiing van het individu, maar ook voor de ontwikkeling van de lokale economie en voor de aantrekkingskracht van de gemeente als vestigingsplaats voor burgers en bedrijven.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.