mantelzorgers olst wijhe laten financieel cadeautje van gemeente liggen

Binnenlands Bestuur zegt het niet over Olst-Wijhe specifiek, maar concludeert in het algemeen dat gemeenten hun mantelzorgers maar moeilijk weten te vinden. Ook algemeen, kunnen we daaraan toevoegen dat Olst-Wijhe een gemeentebestuur heeft dat weinig moeite doet zich naar buiten de gemeentegrenzen te keren.

Binnenlands Bestuur zegt ook dat mantelzorgers door gemeenten heel verschillend gewaardeerd worden. Toch krijgen alle gemeenten er veel geld voor. Het rijk trekt er dit jaar 100 miljoen voor uit. Vorig jaar 70 miljoen. In Olst-Wijhe kreeg je als mantelzorger in 2014 een beloning van 200 euro. Vorig jaar moest je het met 30 euro doen.

Voor de zekerheid: mantelzorgers zijn mensen die vrijwillig hulp verlenen aan familie, vrienden of bekenden. Als je je ouders voorthelpt, of bijvoorbeeld de buren, dan ben je mantelzorger. Ouders die zieke kinderen helpen of bijvoorbeeld jonge kinderen die chronisch zieke ouders helpen, zijn ook mantelzorgers. De te verlenen zorg kan ook zijn dat je de huishouding komt doen of boodschappen haalt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.