luttenberg heeft geen hulp nodig

Het dorp Luttenberg, heeft geen hulp nodig van de gemeente. “We hebben een goede samenwerking, maar we wilden een paar jaar geleden een nieuw sportcentrum. Dat paste niet in het plaatje van de gemeente die in kleine dorpen geen grote sportcentra neerzet. Toen hebben we met vrijwilligers uit het dorp zelf de handschoen opgepakt. Als je een dorp leefbaar wilt houden, moet je dat toch echt zelf doen”, zei Herman Holtmaat maandagavond in het televisieprogramma Overijssel Vandaag bij RTV Oost.

Ook in de zorg ligt er volgens Holtmaat een uitdaging. “De zorg trekt zich terug, dus ook dat gaan we zelf regelen. Zorggroep Raalte was genoodzaakt Maria-Oord te sluiten, waardoor onze ouderen niet meer echt oud konden worden in Luttenberg. Nu realiseren we zelf mooie woningen voor onze ouderen met daarbij ook onderdak voor de zorg, zodat die nabij blijft.”

En dat is niet het enige. Holtmaat en alle vrijwilligers in Luttenberg denken ook aan de jongeren. “Die moeten we zien te behouden voor het dorp. We hebben de jongeren bij elkaar gebracht om in het nieuwbouwplan ‘Borgwijk’ onder Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) jongerenwoningen te gaan bouwen. ”

Inmiddels is Luttenberg echt een voorbeeldgemeente. “Dat maakt me best trots”, aldus Holtmaat.

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/RvMG8NelLWs?t=9m10s”]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.