lemelerveld duikt in heidepark het nieuwe jaar in

Tussen een en twee stroomde het nieuwe plein mooi vol met publiek en kon iedereen elkaar even een goed nieuwsjaar wensen. Voor velen een mooie gelegenheid om legaal alle vrouwen van Lemelerveld te kussen. En dat allemaal onder het genot van een natje en een droogje, allemaal beschikbaar gesteld door een jubilerende bakker (25 jaar) van de Most.

De opbrengst gaat dit jaar naar Plankenkoorts, dat keihard aan het sparen is om in juni in dezelfde prachtige accommodatie een openluchtspel te gaan opvoeren. Met Paul van de Berg achter de microfoon van Henk Klein Horstman doen de deelnemers nog een laatste warming up en om klokslag 14.00 uur kon iedereen het ruime sop in.

Koud
Een van de deelnemers laat weten dat hij mooi de stemming kon peilen: “De meesten waren niet van plan om een langdurig bezoek aan het koude water te brengen. En de diehards, die wel naar de overkant wilden, werden na vijftien meter tegengehouden door Raymond de Haan in zijn duikerspak. Het water zou een temperatuur van 18,4 graden hebben, wellicht gemeten met de carnavalskoortsthermometer Obenbademeister Johan van van de Sprokkelaars. Mijn grote teen, waar ik meer vertrouwen in heb, meet een gevoelstemperatuur van 8 graden en geloof me, das nie veul.”

Als een van de laatste ging het bruidspaar Wanink te water. “Ik had niet de indruk dat ze vrijwillig aan de start stonden, maar ze gaat wel naar huis met de originaliteitsprijs. Alle deelnemers doken snel de nieuwe kleedlokalen weer in om wat warms aan te doen. En terwijl de Heujschudders zorgden voor wat vrolijke deuntjes, kon iedereen zich tegoed doen aan erwtensoep.

Stijgende lijn
Door een snel opkomende mist daalde de temperatuur snel en ging het publiek huiswaarts. De derde nieuwjaarsduik zit erop. De stijgende lijn is weer gehaald. Het zwembad heeft de eerste 500 bezoekers op de lijst. Hopelijk volgen er nog velen dit jaar. En Plankenkoorts heeft een steuntje in de rug om er ook iets moois van te maken.

De foto’s zijn van Martin Zwakenberg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.