lees voor tijdens de nationale voorleesdagen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen (woensdag 27 januari tot en met zaterdag 6 februari) staat het voorlezen aan jonge kinderen tot zes jaar centraal; zo ook in Salland. De Bibliotheek Salland organiseert daarom verschillende activiteiten.

Voorlezen uit het ‘Prentenboek van het Jaar’
Dit jaar is het prentenboek van het Jaar ‘We hebben er een geitje bij!’, geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe. Bij Bibliotheek Salland wordt op meerdere plekken voorgelezen uit dit winnende boek. 

In de Bibliotheek Olst heeft Saskia Koning op woensdag 3 februari van 10.00 tot 11.00 uur een leuk programma gemaakt waar je samen met je peuter van kunt genieten. In de Bibliotheek Raalte is opvrijdag 5 februari van 9.30 -10.30 uur een Voorleesontbijt. Wethouder Frank Niens komt dan voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar.   

Iedereen is van harte welkom op deze voorleesochtenden en deelname is gratis. Tijdens de Nationale Voorleesdagen gaan ook op verschillende KOOS-locaties studenten van Landstede voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar.

Voorstelling ‘Beschuit met muisjes’
Het Poppentheater ‘De Kletskous’ komt in Bibliotheek in Raalte met een speciale voorstelling rondom het prentenboek We hebben er een geitje bij. Peuters tussen de 2,5 en 4 jaar zijn welkom bij een van de twee voorstellingen op maandag 8 februari.

Er kan gekozen worden uit de ochtendvoorstelling (11.00 uur) of de middagvoorstelling (13.00 uur). De voorstelling duurt circa dertig minuten. Het belooft een vrolijke voorstelling voor peuters te worden met livemuziek en veel fantasie. De kosten bedragen 3,50 per kind, volwassenen gratis. Vol is vol. Kaartjes zijn vanaf 2 februari te verkrijgen bij de Bibliotheek in Raalte.

Belang van voorlezen
Voorlezen heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Door vijftien minuten voorlezen leert je kind duizend nieuwe woorden in een jaar. Op zoek naar tips om het maximale uit een kwartier voorlezen te halen? Kijk op staging2.nationalevoorleesdagen.nl of kom langs in de Bibliotheek.

Meer foto's