leer mij salland kennen

De cursus ‘Leer mij Salland kennen’ wordt op zes verschillende, aansprekende locaties in Salland gehouden vanaf maandagavond 7 maart. Er zijn zes avonden met interessante en veelzijdige informatie voor en door Sallanders en het is interessant voor zowel oude als nieuwe bewoners. De locaties zijn in Deventer, Olst, Loo-Bathmen, Nijverdal, Heeten en Frieswijk. De gehele cursus wordt afgesloten met een dagexcursie door Salland en kost 150 euro.

De cursus is volledig gericht op Salland, maar legt wel nadruk op het landelijke gebied en connecties met Deventer. De organiserende werkgroep werkt samen met IJssellandschap en Leader en wil laten zien hoe mooi Salland is en hoe interessant de geschiedenis is. Er is daarom ook gekozen voor locaties in het buitengebied om zo inderdaad de streek beter te leren kennen. Onder meer Haverzate kasteel De Haere in Olst, Staatsbosbeheer Nijverdal, School van Frieswijk, een zuivelboerderij in Heeten, Geert Grootehuis Deventer en de school in Loo-Bathmen vallen hieronder.

Elke avond heeft een eigen thema dat past bij de locatie. De opgenomen thema’s zijn: geschiedenis, economie, cultuur en spreektaal, bestuur, agrarisch, saamhorigheid in de dorpen, religie en landgoederen. Twaalf deskundige documenten waaronder stadshistoricus Clemens Hogestijn, historicus Ewout van der Horst, Jaap Starkenburg (directeur IJssellandschap), Robert Kemper van Sallands Erfgoed, Peter Dullaert (voorzitter Nieuw Sion) over religie en Mieke Conijn (directeur Kunstenlab). De start is op maandag 7 maart in Haverzate De Haere om 19.30 uur. Aanmelden kan via info@ijssellandschap.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.