lachen gieren en brullen bij het gein gala bal

Het Gein Gala Bal van carnavalsvereniging de Stöppelkaters was opnieuw een feest voor iedereen. Een volle bak en vooral enthousiaste reacties vanuit het publiek. De programmacommissie is er in geslaagd om een boeiend programma op de planken te brengen. Een mooie mix van dans, zang, disco, protocollaire onderscheidingen, cabaret en vooral veel buuts. Allemaal onderdelen die elkaar in rap tempo afwisselden. Een kleine driehonderd toeschouwers en drie glunderende Prinsen met gevolg waren getuige van dit carnavaleske schouwspel.

Avond van de lach
Voor iemand die van een goede buut en cabaret houdt, was er tijdens het Gein Gala Bal meer dan voldoende te genieten. De Drentse Koop Drost ging terug naar de jaren zeventig en bereikte daarmee veel momenten van herinnering en bevestiging. Nadat Marc de Wit Prins Paul op humoristische wijze in beeld en tekst op de korrel had genomen, kwamen twee Raalter toppers, namelijk Herman Tutert en Gerard van der Weegh aan bod. Zij trakteerden de aanwezigen op een portie humor en dat maakte de lachspieren goed los. Uitspraken die gelardeerd waren met een flinke dosis droge humor. De lachsalvo’s rolden door de zaal. Inspelend op actualiteit en met onnozele blik kijkend, weten ze stuk voor stuk de zaal te binden en vast te houden. Het was muisstil en het publiek lag aan hun voeten. Dit was werkelijk de avond van de lach.

3Koteboebo
Als slotstuk van de avond kwam het smakelijke toetje: 3Koteboeko. De drie achternamen zeggen velen niets, maar als de galapresident ‘3Koteboebo’ aankondigt, gaat iedereen op het puntje van de stoel zitten. De drie heren uit Lettele brengen al jaren cabaret van ongekende klasse. Schitterende typetjes, spitsvondige reacties, naïviteit ten overvloed, maar vooral met veel humor. Met ongekende, maar vooral met uitgekiende woordspeling boeiden ze hun publiek. Met verbazing keek en luisterde de toehoorders naar deze artiesten, die zo gaaf en onder alle omstandigheden hun toon en tekst wisten vast te houden. Alle woordkunstenaars, want dat zijn het, zorgden voor een puik optreden. Carnaval van het hoogste niveau.

Dans
De Dansmariekes van de Krielen, de Fire-Cats van de Stöppelducks en de Hofdames van Prins Paul de Tweede maakten hun opwachting met enkele mooie dansen. Chorografie en uitvoering van hoog niveau. Alle drie groepen werden prijswinnaars in de laatste dansfestivals in Maarssen en Olst.  

Stöppelkater
Het afgelopen jaar trok een filmpje van Raaltenaar Frank van Rossum de aandacht van een landelijke tv-zender. Onder de noemer ‘hoe ver kun je gaan’, showde Frank zijn ‘noviteit’, een uit het dak van zijn tuinhuis neerdalende (gevulde) koelkast. Alle zegen komt van boven, zo moet hij gedacht hebben. Deze constructie bood naast ruimtewinst ook nog eens een koel biertje. Met deze ‘uitvinding’ zette hij Raalte op bijzondere en ludieke wijze op de kaart. Voor het bestuur aanleiding om hem te benoemen tot Stöppelkater van het jaar.

Zeldzame Kater
Tijdens deze zittingsavond werd de Stichting Voedselbank Raalte e.o. vereerd met de onderscheiding Zeldzame Kater. Zij maakten met hun eigen slogan: ‘Omzien naar elkaar’, een modernere en pro-actievere versie van het Sallands noaberschap. Het werk van de ‘Stichting Voedselbank Raalte e.o.’ verdient alle waardering en aandacht.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.