la wil oplaadpaal niet op marktplein heino

Lokaal Alternatief vindt het een goede zaak dat er ook een oplaadpaal voor de elektrische auto in Heino geplaatst wordt, maar is onaangenaam verrast dat D66 deze paal op het Marktplein wil. “Wij vinden het een goede zaak en zijn dan ook mede-indiener van deze D66-motie. Onze deelname aan de motie komt echter op losse schroeven te staan, omdat uit een bericht op Salland Centraal blijkt dat de initiatiefnemer de oplaadpaal op het Marktplein wil plaatsen”, laat fractievoorzitter Egbert den Daas weten.

“Ik wist hier niets van en was dan ook onaangenaam verrast. Ik weet namelijk dat parkeerruimte op Het Marktplein en in het centrum van Heino in z’n algemeenheid bij winkeliers een belangrijk punt is. Ik heb daarom over de plaatsing van de oplaadpaal contact opgenomen met de voorzitter van de werkgroep Hart voor Heino. Deze werkgroep houdt zich bezig met de herinrichting van Het Marktplein. In deze werkgroep zitten afgevaardigden van de Winkeliersvereniging Heino, Heino Aktief en Plaatselijk Belang. Uit het gesprek met de voorzitter Arnoud Wierdsma bleek dat men over een eventueel laadpunt op Het Marktplein reeds gesproken heeft en dat men unaniem tegen was. Men wil niet dat een oplaadplek ten koste gaat van parkeerplaatsen in het centrum van Heino.”

Den Daas vervolgt: “Het standpunt van de werkgroep vind ik der mate zwaarwegend dat, zoals gezegd bij de huidige plannen, Lokaal Alternatief niet kan meewerken aan een motie openbare oplaadpalen. Wij willen pas meewerken aan een oplaadpaal op een andere locatie dan Het Marktplein als hierover overeenstemming bereikt is met de Heinose Winkeliers Vereniging.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.