la er zijn wethouders om minder afgetreden

“Ik weet wel zeker dat er wethouders om minder uit eigen beweging afgetreden zijn”, reageert Egbert den Daas van Lokaal Alternatief op de uitspraak in de zaak rondom het stortgat op het voormalige terrein van Ben Haarman. “Ik ben nu dan ook benieuwd naar de zelfreflectie van de wethouder.”

Den Daas: “Het verlies van de rechtszaak in hoger beroep komt voor mij niet als een verrassing. Ik had wel verwacht dat het hoger beroep verloren zou worden. In februari 2015 heb ik na bestudering van de uitspraak van de rechter en het advies van de advocaat van de gemeente in het openbaar te kennen gegeven geen voorstander te zijn van een hoger beroep. De rechtelijke uitspraak was snoeihard richting gemeente. Het advies van de advocaat was mijns inziens gebaseerd op juridische strohalmen. Dat de gemeente de rechtszaak verloor had onder andere te maken met het geklungel in de beginfase, zoals de verloren bewijsstukken. Ik zou het toen wijs gevonden hebben als de gemeente na de verloren rechtszaak zijn verlies genomen had in plaats van koppig door te gaan. ‘Het is wrijven in een vlek die alsmaar groter wordt’, was mijn conclusie.”

Sanering
“Het lijkt mij niet verstandig om het tweede gedeelte, de sanering van de asbestverontreiniging (kosten circa 115.000 euro), te claimen”, vervolgt Den Daas. “De eerste zaak zou immers sterker zijn dan de tweede. Er is al meer dan genoeg gemeenschapsgeld gestoken in een heilloos gebleken juridische procedure. De gemeente heeft zichzelf naar mijn idee in deze zaak al meer dan genoeg voor schut gezet.”

Den Daas: “Nadat ik deze kwestie met behulp van een klokkenluider in de openbaarheid heb gebracht, ben ik de zaak voortdurend kritisch blijven volgen. Over deze kwestie heeft Lokaal Alternatief reeds twee ‘moties van afkeuring’ ingediend. Op 18 oktober 2012 in verband met het onder de pet houden van de vervuiling en op 24 april 2013 in verband met het zoekraken van PVC-buisjes (zwaarwegend bewijsmateriaal). Beide moties haalden geen meerderheid. Dus of dit zo zinvol is, vraag ik mij af. Ik weet wel zeker dat er wethouders om minder uit eigen beweging afgetreden zijn. Ik ben nu dan ook benieuwd naar de zelfreflectie van de wethouder. Eerst maar eens het debat afwachten. Als al het juridisch gekrakeel rond de stortgataffaire voorbij is , moet de gemeenteraad uitgebreid in het dossier de Zegge VII duiken. En dat moet zo snel mogelijk gebeuren.”

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.