kwiek verliest eenvoudig van sercodak dalfsen

Klink Nijland/Kwiek heeft met 18-34 verloren van Sercodak /Dalfsen. In een volle sporthal in Raalte was de ploeg uit Dalfsen een maatje te groot in een wedstrijd die niet de boeken in kon gaan als spectaculair. Sercodak benadert de koploper door de overwinning tot één punt.

In een vol Tijenraan werd de wedstrijd ingehaald, omdat Dalfsen eerder in Europees verband op zaterdag moest spelen. De Raalter ploeg begon de wedstrijd eigenlijk best goed. Ze probeerden de aanval te zoeken en wisten ook meteen op voorsprong te komen door een doelpunt van Hanne van Rossum. Kwiek leek verder in de eerste paar minuten een voorsprong op te bouwen, maar mistte op dat moment te veel kansen. Na vijf minuten spelen werd het spel stil gelegd voor een blessure voor Carmen Duim die weer net terug was een van zware knie blessure. Ze moest per brancard het veld verlaten en zelfs door een ambulance opgehaald worden.

Monique Swartjes coach van Klink Nijland Kwiek zei daar het volgende over:

“De klap is gigantisch. Ze heeft zo lang hard gewerkt om terug te komen. Het ging echt goed met haar en dan nu door een knietje tegen haar knie mogelijk haar kniebanden kapot van haar andere knie. Als groep zijn wij hier kapot van.”

De wedstrijd werd na enkele minuten vervolgd en was qua schouwspel niet oogstrelend. Beide teams waren slordig in de passes. Kwiek was vooral meteen naar de hervatting slordig en stond daardoor snel met vijf doelpunten achter. In het vervolg bleef het lang gelijk op gaan en zat er op sommige momenten meer in voor de Raalter ploeg. De kansen die zij kregen werden vaak goed gepakt door de keeper van Dalfsen die een uitstekende wedstrijd speelde. Vijf minuten voor tijd stond het nog 7-12 en kregen ze een aantal kansen op de voorsprong te verkleinen, maar Dalfsen wist dit te doorstaan en liep daarna heel snel uit en was de wedstrijd beslist. Na 30 minuten spelen was de stand 8-18.

In de tweede helft ging Dalfsen door waar ze aan het eind van de eerste helft geëindigd waren. Ook al was het spel van de dames uit Vechtdal niet al te best, maar hadden ze gelukkig al een ruime voorsprong en konden ze uiteindelijk gemakkelijk de wedstrijd uit handballen. De voorsprong die ze al hadden werd vergroot en de ploeg uit Raalte had aanvallend niets in te brengen. Uiteindelijk verloor Klink Nijland Kwiek de wedstrijd ruim met 18-34.

De selectie van Sercodak wenste speelster Carmen Duim na de wedstrijd nog een goed herstel toe.

[tweetwidget type=”single” query=”689543870628171776″ height=”0″ limit=”1″ autoscroll=”0″]

Foto’s: Johan Wolff

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.