krasse bejaarde is oplichters te slim af

Een ‘krasse bejaarde mevrouw’ heeft afgelopen week eigenhandig een aantal oplichters buiten de deur gehouden in Raalte. Door goed op te letten en niet in de praatjes van een jongeman te trappen, was ze de oplichters te slim af en kon ze voorkomen dat ze de dupe werd van een laffe actie van drie jongemannen.

Een medewerkster van Carinova deed maandag melding bij de politie dat een ‘cliënte van respectabele leeftijd’ haar had verteld dat ze bezoek had gehad. Een jongeman had zich aan de deur gemeld met de mededeling dat zij hulp had aangevraagd bij Carinova. Hij toonde haar een pasje en vroeg of hij even binnen mocht komen. De oude mevrouw, nog goed bij de tijd, zag op de achtergrond nog twee knapen staan en wimpelde het verzoek af. Later bleek dat de mannen ook nog een vergeefse poging bij de bejaarde buurman hadden gedaan.

De politie waarschuwt iedereen dan ook voor de gehaaide oplichters. ‘In dit geval lukte het niet om binnen te komen. Helaas lukt dat geregeld wel. Heb je ouders of grootouders, heb het er eens met hen over. Laat geen onbekenden binnen. Vraag altijd om legitimatiebewijs. Bevestig ook een ‪kierstandhouder aan de deur en zorg dat de oudjes het telefoonnummer 112 in het hoofd en de telefoon hebben zitten.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.