Home / archiefcentraal / koolmees met wit koppie gespot

koolmees met wit koppie gespot

Bij één van de voederplaatsen in de gemeente Raalte is maandag 18 januari een koolmees met een wit kopje gefotografeerd door nestkastcontroleur Gerard Broekgerrits. “Het wit dat op de wangen behoord te zitten, zit bij deze koolmees op het kopje. Eigenlijk moet het kopje zwart zijn. Vorig jaar heb ik deze ook gespot, maar niet kunnen fotograferen.”

Samen met een natuurmaat controleert Gerard 260 hoofdzakelijk kleine soorten nestkasten. De resultaten geven zij door aan Savon en aan Nestkast. Deze worden vervolgens weer verwerkt in jaarverslagen. 

Lees ook

Excursie bij het Rozendael

HEINO – Agnes Neimeijer verzorgt op dinsdag 3 augustus weer een avondexcursie bij landgoed Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.