kensington headliner dauwpop

Zeven nieuwe bevestigingen maakt Dauwpop vandaag bekend: Kensington, Saybia, Indian Askin, FeestDJRuud, De Likt, Pyrodox en MAASK komen 28 mei naar het festival in Hellendoorn. Kensington zal als headliner het festival afsluiten.

Kensington is op het moment de grootste band van Nederland. Ze scoorden de laatste jaren hit na hit en bouwden een ongekende live reputatie op. Afgelopen november speelden ze al twee keer in een uitverkochte Ziggo Dome en doen dit in 2016 nog driemaal over. Afgelopen jaar moest de band last minute hun Dauwpop show cancelen en ze komen dus graag hun show revancheren.

Saybia
Het Deense Saybia is graag geziene band in Nederland. Met hits als “The Day After Tomorrow”, “The Second You Sleep” en “I Surrender” weten ze volle zalen te trekken. In oktober kwam hun nieuwe album “No Sound from the Outside” uit dat weer vol staat met sfeervolle popmuziek.

Indian Askin
Één van de beloftes voor 2016 is zonder twijfel Indian Askin. Deze jonge band mixt een retro 70s sound met hedendaagse pop. Single “Answers” groeide voorzichtig uit tot een radiohitje en het wachten is op nieuw werk dat op 15 januari uitkomt.

FeestDJRuud
FeestDJRuud is als eclectische party pionier werkelijk de enige artiest in zijn soort. Gewapend met een arsenaal aan eigen hitsingles, originele partytricks en een next level MC, tovert hij elk event moeiteloos om tot een wervelwind van pure gekkigheid. Zijn eigen energieke sound kent geen enkele grens en is naadloos verweven in een spectaculaire show die het feest in iedereen los maakt!

De Likt
In april 2015 verscheen het titelloze debuutalbum tijdens een legendarische avond in een in recordtijd uitverkochte WORM (Rotterdam). Kort daarna maakte het grote publiek kennis met De Likt dankzij het inmiddels miljoenen keren bekeken filmpje “Praat Rotterdams met me”. Na een bomvol festivalseizoen bracht De Likt in oktober 2015 de eerste single van de track “Ja Dat Bedoel Ik” uit. Deze werd erg goed ontvangen en werden de jongens onder andere drie keer in de 3FM studio en bij De Wereld Draait Door uitgenodigd.

Pyrodox
In DJ-land gaan de twee factoren ‘jong’ en ‘getalenteerd’ meestal hand in hand. Iets wat de 20-jarige Pyrodox beide zeker is. Zijn reis naar de top is vijf jaar geleden begonnen op zijn slaapkamer en sindsdien reikt zijn muziek steeds verder. Ook over de grens zijn de slooppraktijken van Pyrodox niet onopgemerkt gebleven. Zo zijn de eerste buitenlandse boekingen al een feit en won hij een contest van het Amerikaanse YouTube-kanaal ‘Trap and Bass’. Momenteel maakt Pyrodox de hoge verwachtingen van duizenden fans waar met officiële remixes voor jACQ (USA), SBMG (Top Notch) en GIOCATORI (NL).

MAASK
MAASK is een stemkunstenaar en beatboxer uit Leeuwarden die met alleen zijn stem en een zelf geprogrammeerd audio-loopsysteem een one-man band is. Zijn shows zijn uitbundig, ontregelend en spontaan. MAASK is altijd op zoek naar de openheid die hem en zijn publiek in staat stelt om in een mum van tijd een feestje te bouwen. Als geen ander kan hij met veel humor het publiek ontwapenen en aan zijn kant krijgen.

Tickets kosten net als afgelopen editie €47,50 (excl. servicekosten) en zijn te koop via staging2.dauwpop.nl en de lokale adressen. Ook te koop kindertickets: €15 (excl. servicekosten, slechts 500 stuks), campingtickets: €15 (excl. servicekosten) en parkeertickets: €5 (excl. servicekosten). Check: staging2.dauwpop.nl voor het laatste nieuws. Of kijk op staging2.facebook.com/dauwpophellendoorn. Dauwpop is ook te volgen op Twitter en Instagram: @dauwpop of #dauwpop.

Dauwpop Hellendoorn met o.a. Kensington, Madness, Saybia, Jett Rebel, De Staat en meer
ZATERDAG 28 mei 2016
Terrein a/d Luttenbergerweg
Ticketprijs: €47,50 (excl. servicekosten)
Kinderticket: €15 (excl. servicekosten)
Campingticket: €15 (excl. servicekosten)
Parkeerticket: €5 (excl. servicekosten)
staging2.dauwpop.nl
info@dauwpop.nl

Line-up o.a.:
Kensington
Madness
Saybia
Jett Rebel
De Staat
Fresku
Bökkers
Kadavar
My Baby
Lucas Hamming
Mr. Polska
Ronnie Flex
FeestDJRuud
Haevn
Birth Of Joy
Indian Askin
De Likt
Stepherd & Skinto
Pierce Brothers
Pyrodox
Maask

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.