inschrijving bathmen te paard geopend

De inschrijvingsperiode voor Bathmen te Paard 2016 is weer van start gegaan. Het hippisch spektakel in Bathmen, dat van 5 tot en met 13 maart plaatsvindt, trekt weer internationale toppers uit de sping- en mensport naar manege ’t Ruiterkamp.

Het programma van Bathmen te Paard 2016 barst ook dit jaar volop van spectaculaire paardensport. Naast wedstrijden op hoog niveau biedt Bathmen te Paard ook dit jaar weer veel show.

De organisatie verzorgt elk jaar weer een spetterend feest als ‘kick off’ van Bathmen te Paard. Zo is er op zaterdag 5 maart de Miss Boerin Benelux Verkiezing en is het feest tijdens het Battums Bal. Tijdens deze avond kan zowel jong en oud vanaf 20:30 uur genieten van een gezellige feestavond. Tickets voor het Bruin Café arrangement zijn vanaf 1 februari te koop bij Boekhandel de Negro in Bathmen. Entreetickets zijn aan de kassa te koop.

Dressuuravond
Op dinsdag 8 maart wordt de finale van deze subtop dressuurcompetitie verreden. Tijdens deze finale rijden de deelnemers een kür op muziek, welke na afloop wordt voorzien van het deskundige commentaar van de hoofdjury. Tijdens de pauze geeft Hengstenhouderij Brinkman een demonstratie van talentvolle dressuurhengsten. De dressuuravond start om 19.00 uur en de toegang is gratis.

Ook dit jaar zal er weer een spectaculaire derby voor paarden worden verreden tijdens Bathmen te Paard. Op woensdagavond 9 maart vanaf 20.00 uur zal deze zinderende wedstrijd plaats vinden in een bomvolle arena. De GMB Derby is een uniek landelijk gebouwd parcours met veel natuurlijke hindernissen met een hoogte van rond de 1.50 meter. Het beloofd weer een mooie wedstrijd te worden en de eerste deelnemers hebben zich alweer ingeschreven. Entreetickets zijn aan de kassa te koop.

Nieuwe proeven
Nieuw dit jaar op het programma is de uitleg van de nieuwe dressuurproeven van de KNHS op donderdagavond 10 maart vanaf 19:30 uur. Tijdens deze avond geeft de regio Overijssel een ‘rondje instructie’ over de nieuwe dressuurproeven, welke vanaf 1 april ingang vinden. Deze avond is vrij toegankelijk voor geïnteresseerde.

Ook zal, net als vorig jaar, de jonge springpaardenavond weer op het programma staan en wel op vrijdagavond 11 maart. Overdag strijden talentvolle 5-6-7 jarige springpaarden om kwalificatie voor de finale. Deze finale wordt ’s avonds verreden vanaf 19.00 uur. De finale rubriek wordt beoordeeld door twee topruiters, wat zal zorgen voor een leerzame dimensie voor zowel publiek als deelnemer. Tussen de rubrieken door worden jonge aankomende springhengsten getoond. De toegang is tijdens deze avond gratis.

Mensport
Zaterdagavond 7 maart staat geheel in het teken van de mensport. Twee- en vierspanrijders, zowel paarden als pony’s, zorgen voor veel spektakel. Toppers uit de Nederlandse mensport maken hun opmars tijdens deze spectaculaire avond. De menavond begint om 19.00 uur. Entreetickets zijn aan de kassa te koop.

Als organisatie vindt Bathmen te Paard het belangrijk dat ook de ponysport aandacht krijgt tijdens het evenement. De laatste zondag van staat dan ook in het teken van jonge springruitertjes en amazones met hun pony’s die in verschillende klassen strijden om de eer met als hoogtepunt voor de klassen Z en ZZ de Mini Derby op zondag 13 maart. De hindernissen van de ‘grote derby’ worden geschikt gemaakt voor een springparcours voor pony’s. Bathmen te Paard geeft de springjeugd graag de kans om een leuke wedstrijd te rijden tijdens het evenement. De jeugd heeft inmiddels de toekomst in de hippische sport! Het beloofd weer een mooie wedstrijd te worden, welke om 17.00 uur zal starten en de toegang is gratis.

Kortom, een programma voor ieder wat wils. Voor meer informatie over Bathmen te Paard, entreeprijzen, ons Bruin Café en het volledige programma kijk op staging2.paardensportbathmen.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.