iedereen actief verzekerd van steun nsgk

Tijdens het Special Olympics-evenement in Sportcentrum Tijenraan in Raalte is afgelopen zaterdag de eerste samenwerkingsovereenkomst ‘Nieuwe Stijl’ ondertekend. Ingrid Tuinenburg, directeur NSGK, en Kees van Hoof, voorzitter Deventer Sportploeg, zetten hun krabbel waardoor steun voor het programma Iedereen Actief werd verzekerd.

Iedereen Actief zorgt ervoor dat kinderen, jongeren en volwassen met een beperking kunnen sporten en mee kunnen doen in de samenleving met mensen zonder beperkingen.

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vond plaats onder toeziend oog van wethouders Gosse Hiemstra (Raalte), Robin Hartog-Heys (Deventer) en Herman Engberink (Olst-Wijhe). Ook directeur Ruud Verbunt van Special Olympics Nederland was ook aanwezig.

Directeur Ingrid Tuinenburg is blij met de samenwerking. “Het gaat niet alleen om geld. We willen als NSGK heel graag samenwerken door bijvoorbeeld ook onze kennis en expertise te delen. Zo kunnen we elkaar versterken, want jullie hebben ook kennis en expertise waar wij wat aan hebben. Bovendien kunnen we gebruik maken van elkaars netwerk. Dat is wat we bedoelen met ‘nieuwe stijl’. Het maakt dit tot een heel kansrijke samenwerking. We streven immers hetzelfde doel na: een samenleving waarin je alles samen doet. Sport is laagdrempelig en verbindt mensen met en zonder beperking.”

Cheque van 82.000 euro
Ingrid overhandigde Kees van Hoof ter plekke een cheque van maar liefst 82.000 euro. “Dat geld is bepaald niet alleen bedoeld voor de Deventer Sportploeg hoor”, lacht Kees. “Het wordt vooral ingezet voor Iedereen Actief. Met dit geld kunnen we de komende twee jaar opnieuw mooie evenementen en acties organiseren in Salland om kinderen en volwassenen met en zonder beperking samen kennis te laten maken met allerlei sporten. Op die manier hopen dat – en we weten inmiddels dat het werkt – de aanmeldingen bij de reguliere verenigingen groeien. En dat is waar het ons om gaat: sporters met en zonder beperking die samen sporten, maar dat wel op hun eigen niveau doen.”

De Deventer Sportploeg is hierin een soort intermediair als rechtspersoon. “En een klein deel van het bedrag mogen we wel in de begroting van de Deventer Sportploeg stoppen, zodat we ook een mooi extraatje hebben voor onze deelname aan de Special Olympics”, vertelt Kees. “Daarbij gaan we ook kijken hoe we de verenigingen in Raalte en Olst-Wijhe kunnen ondersteunen. Dat betekent dat we de verenigingen die onder de vlag van de Deventer Sportploeg deelnemen aan de Special Olympics heel veel werk en financiële zaken uit handen kunnen nemen, zodat de coaches zich alleen nog maar bezig hoeven te houden met het allerbelangrijkste werk: het begeleiden en coachen van de sporters, zodat die een geweldig weekend hebben.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.