honderd zwemmers naar special olympics

Bijna honderd zwemmers met een verstandelijke beperking strijden zaterdag 9 januari in Tijenraan om de medailles. Dan wordt namelijk het Special Olympics Regionaal Zwem Evenement gehouden, georganiseerd door SaVAS Raalte en De Klup Deventer

De deelnemende zwemmers komen van negen verenigingen en stichtingen uit de noordelijke provincies. Het zwemtoernooi start om 10.00 uur. Er wordt tien verschillende nummers gezwommen.’s Middags zijn de finales vanaf 13.30 uur en vinden de medailleceremonies plaats.

Openingsceremonie
Burgemeester Dadema van de gemeente Raalte start om 9.00 uur de officiële openingsceremonie. Dan wordt de Special Olympics vlag gehesen, de Special Olympics eed afgelegd en komt het Special Olympics vuur onder begeleiding van de politiemensen van Torch Run Nederland binnen. Deze ceremonie is een aansprekend en belangrijk moment voor de sporters.

Iedereen Actief side event
Naast het Special Olympics Zwem Evenement staat sportcentrum Tijenraan tussen 11.00 en 14.00 uur in het teken van het Iedereen Actief side event. 14 sportverenigingen uit de regio Salland en IJsselland komen naar Raalte. Iedereen met en zonder beperking kan dan kennis maken met het complete regionale sportaanbod zoals dans, handbal, basketbal, judo, korfbal, tafeltennis, voetbal, handbike, wheelen en wielrennen.

‘Iedereen Actief!’ is het regionale programma dat aangepast sporten onder de aandacht brengt. Deze regionale samenwerking wordt dankzij de financiële steun van de NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) tot en met 2018 voortgezet en om 11.00 uur in sporthal Tijenraan bekrachtigd door ondertekening van een convenant onder toeziend oog van drie wethouders van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte.

Sluitingsceremonie
Het gehele evenement wordt tussen 16.30 en 17.00 uur feestelijk afgesloten met een optreden van de Tismawajewendband uit Raalte. Meer informatie over de Special Olympics en het complete programma op 9 januari is te vinden op de website http://staging2.sportbedrijfraalte.nl/specialolympics

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.