het natuurlijk huus in raalte laat zien hoe het ook kan

‘Het Natuurlijk Huus in Raalte was afgelopen woensdag’ in het tv-programma BinnensteBuiten op NPO2. In deze aflevering laten Harrie Kiekebosch, Agnes Heethaar en dochter Lieke zien hoe het ook kan, een huis dat bijna op alle fronten hartstikke ecologisch en duurzaam is geworden.

In dit ecologische huis wordt er gekookt op hout en uiteraard groente gegeten uit eigen tuin. Eigenlijk kan je je beter afvragen wat dit ecologische huis niet heeft. De muren zijn geverfd met natuurverf. De tuin is geheel ecologisch gebouwd mede met de hulp van mbo scholen uit de omgeving. In de tuin zijn er allerlei bloemen en planten en bomen en heesters maar dan wel allemaal streekeigen. Je kan wel spreken van veel biodiversiteit.

“Voor ons is natuurlijk niet alleen duurzaam en ecologisch, maar het is ook een beetje logisch en haalbaar. Ook hebben wij niet het gevoel dat wij iets hebben in hoeven te leveren qua luxe”, aldus Harrie Kiekebosch.

Ook word er afgesloten met de volgende uitspraak: “Wij hebben dit project neergezet om te laten zien hoe wij er over denken. Wij nodigen mensen uit hier te komen kijken, maar we zullen nooit zeggen ‘je moet het zo doen’. We laten alleen zien dat we het op deze manier kan.

Meer weten over Het Natuurlijk Huus kijk op http://staging2.hetnatuurlijkhuus.nl 

Wil je de gehele aflevering zien, klik dan hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.