het nationale voorleesontbijt op kbs de bongerd in wijhe

KBS De Bongerd in Wijhe deed op 27 januari mee aan het Nationale Voorleesontbijt. De school werkte rondom het thema ‘winkels’. De voorleesdagen vinden in heel Nederland plaats van 27 januari tot en met 6 februari.

De basisschool heeft allerlei ondernemers uit Wijhe gevraagd of zij in de groepen wilden komen vertellen over hun beroep en hobby en of zij de kinderen voor wilden lezen. Zo kwam er een medewerker van kledingwinkel Schulten, een werknemer van Intratuin. Marcel Schoonewelle was er vanuit de kaashandel en Irma van Vilsteren vanuit haar fruitbedrijf. Een medewerker van Primera Schippers, Gerda Jolink van Bakkerij Jolink, een Albert Heijn-medewerker en eigenaar Roy Ruiter van Slagerij Ruiter waren ook aanwezig.

De kinderen mochten allemaal in hun pyjama op school komen en hun kussen en knuffel meenemen. Zij gingen eerst ontbijten in de klas en vervolgens mochten zij op hun kussen zitten met hun knuffel in de hand en luisteren naar de gasten. Zij vertelden eerst iets over hun werk in de winkel en zij hadden allemaal hun werkkleding aan. Sommigen hadden spulletjes mee uit de winkel, zoals brooddeeg, kaas, worst en fruit en kinderen mochten allerlei vragen stellen. Vervolgens werd er door de gast voorgelezen aan de kinderen. Het was een hele leuke ochtend, mede mogelijk gemaakt door de ondernemers uit Wijhe. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.