heinose wagenbouwers showen carnavalswagens

De Heinose wagenbouwgroepen gooien zaterdag 16 januari de deuren wagenwijd open. Dit jaar met een recordaantal wagenbouwers die meedoen aan deze open dag. ‘Ken ik Oe’, ‘De Springplank’, ‘De Dolfijn’, ‘t Giet Vedan’, ‘Ratjetoe’, ‘Het kan niet gekker’, ‘Van alles wat’ en ‘Zeg ik Niet’ organiseren deze open dag in samenwerking met Carnavalsvereniging De Sökkestoppers.

Deze open dag wordt alweer voor de negende keer gehouden. OBS De Springplank is gevestigd aan de Dorpsstraat Pand Autobedrijf van Dijk, De Dolfijn Molenhoekweg 10 in Hoonhorst, De Dolfijn naaiatelier Schoolbosweg 10 (Camping Heino), Ken ik Oe aan het ’t Zeegsveld 2. ‘t Giet Vedan is te vinden aan de Velnerweg 9, Ratjetoe aan de Delmterweg 2, Het kan niet gekker aan de Kluinhaarsweg 10, Van alles wat aan de Hogebroeksweg en tot slot is Zeg ik Niet te vinden aan de Lemelerveldseweg 31 hal Nijland Schilders. De groepen zijn tussen 11.00 en 15.00 uur te bezoeken. De wagenbouwers tekenen elk jaar voor spectaculaire carnavalswagens, waarmee ze regelmatig in de prijzen vallen tijdens de optochten in Heino, Raalte en Lemelerveld.

De initiatiefnemers hopen het bouwen van wagens te stimuleren en het publiek de gelegenheid te bieden om de techniek in de wagens te bekijken. Bezoekers kunnen de wagenbouwers vragen stellen. In een grotere carnavalswagen wordt vaak al honderden uren aan vrijwilligerswerk gestoken. Daar staat tegenover dat het vaak gezellig, leuk en creatief werk is en het geeft veel voldoening. De Heinose Carnavalsoptocht wordt gehouden op zaterdag 6 februari om 14.00 uur. Voor meer informatie over de carnavalsvereniging staging2.sokkestoppers.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.