Home / archiefcentraal / heetenaren bezoeken duits energiepark

heetenaren bezoeken duits energiepark

Een groep van twintig personen, waaronder Raalter wethouder Frank Niens en drie bestuursleden van Energie Coöperatie Endona, heeft zaterdag een bezoek gebracht aan een zonnestroom energiepark in de gesamtgemeinde Lathen in Duitsland. Dit om praktijkervaringen te delen rondom de voor- en nadelen van grootschalige zonneparken.

De groep bestond hoofdzakelijk uit bewoners en toekomstige bewoners van de woonwijk ‘De Veldegge’ in Heeten. In de directe omgeving van deze wijk wil Endona een energiepark realiseren met ongeveer 7000 zonnepanelen.

Otto Merkus van de Energiegenossenschaft Emstal gaf de groep een rondleiding en uitleg over het zes jaar oude park. Vragen over exploitatie, geluidhinder, beheer, zonreflectie, electrosmog, mate van storingen en inpassing kon hij naar tevredenheid beantwoorden.

De reacties tijdens de terugreis uit Duitsland waren positief en de meesten hebben het bezoek als zinvol ervaren. ‘Vanuit de praktijk is het altijd objectiever te beoordelen dan van een tekening’, was een gehoorde opmerking.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.