heetenaren bezoeken duits energiepark

Een groep van twintig personen, waaronder Raalter wethouder Frank Niens en drie bestuursleden van Energie Coöperatie Endona, heeft zaterdag een bezoek gebracht aan een zonnestroom energiepark in de gesamtgemeinde Lathen in Duitsland. Dit om praktijkervaringen te delen rondom de voor- en nadelen van grootschalige zonneparken.

De groep bestond hoofdzakelijk uit bewoners en toekomstige bewoners van de woonwijk ‘De Veldegge’ in Heeten. In de directe omgeving van deze wijk wil Endona een energiepark realiseren met ongeveer 7000 zonnepanelen.

Otto Merkus van de Energiegenossenschaft Emstal gaf de groep een rondleiding en uitleg over het zes jaar oude park. Vragen over exploitatie, geluidhinder, beheer, zonreflectie, electrosmog, mate van storingen en inpassing kon hij naar tevredenheid beantwoorden.

De reacties tijdens de terugreis uit Duitsland waren positief en de meesten hebben het bezoek als zinvol ervaren. ‘Vanuit de praktijk is het altijd objectiever te beoordelen dan van een tekening’, was een gehoorde opmerking.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.