heeten reageert nuchter op dorpsgenoot op terroristenlijst

In Heeten wordt met Sallandse rust en nuchterheid gereageerd op het bericht dat oud plaatsgenoot Victor Droste op de terreurlijst van de Nederlandse Veiligheidsdiensten is geplaatst. Er wordt wel wat oppervlakkig over gesproken, maar op straat hoor je er niet duidelijk een mening over.

“Victor was een goeje vent toen hij hier nog in Heeten rondliep. De laatste maanden zag je wel dat ie veranderde maar ook toen was het nog gewoon eentje van ons,” wordt ons verteld als we een digitaal rondje door het dorp maken. In die laatste maanden dat hij nog thuis en in Heeten woonde was Victor postbode, “op een gegeven moment liep hij rond in van die lange gewaden en liet hij ook al zijn baard al staan.”

“Eigenlijk vinden we er verder niet zo veel van,” horen we het meest als reactie. “Ja, natuurlijk zijn we wel geschrokken, maar dat is vooral ook omdat we hem zo goed kennen.” Je hoort er ongeloof in door. En medeleven met de familie. De ouders van Victor hebben overigens al eerder aangegeven helemaal niet te zitten wachten op openbaar commentaar.

Wel vragen in Heeten. “Waarom is hij nú, nadat hij toch al jaren weg is, ineens op die terreurlijst terecht gekomen? Wat zit daar achter? Houdt hij zich nu met zaken bezig die anders zijn dan eerst?” De nationale Veiligheidsdienst geeft geen antwoord op die vraag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.