gemeente moet haarman 20 mille betalen

De gemeente Raalte moet Ben Haarman ruim 20.000 euro aan proceskosten betalen rondom het stortgat op het voormalige terrein van de oud-wethouder. Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden woensdag (eerder dan verwacht) in hoger beroep besloten. De gemeente is daarmee in het ongelijk gesteld.

Raalte moet Haarman de tot aan de uitspraak gemaakte voorschotten van 1.615 euro en de advocaatkosten van 19.578 euro met nakosten van 311 euro betalen. Ook komt er nog rente van 199 euro bovenop, waardoor Haarman in totaal 21.523 euro bijgeschreven krijgt. Ruim een jaar geleden werd Haarman ook al in het gelijk gesteld. De gemeente ging vervolgens in hoger beroep, waardoor de kosten nu nog verder zijn opgelopen. 

“Ik ben hier hartstikke blij mee”, reageert Haarman enthousiast. “Je hebt natuurlijk wel hoop en het vertrouwen op een goede afloop, maar je moet het altijd eerst nog maar zien.”

Of Haarman nog stappen gaat ondernemen tegen de gemeente wegens smaad, weet hij nog niet. “De uitspraak kwam een beetje als een verrassing. In die zin, dat we de uitspraak pas op 16 februari hadden verwacht. Maar het is heel mooi dat de uitspraak er nu al is. Ik ben nu dan ook nog niet echt bezig geweest met een eventueel vervolg.”

De gemeente Raalte reageert teleurgesteld op de uitspraak. “Wij vinden het onverantwoord dat de saneringskosten betaald moeten worden door de inwoners. De uitspraak wordt nu bestudeerd en onze advocaat komt met advies. Wij gaan ons nu beraden op de uitspraak.”

Stortgat
In 2006 werd de grond van de toenmalige boerderij van Haarman (en daarvoor van zijn ouders) aan de Heesweg 44 verkocht aan de gemeente Raalte voor de uitbreiding van bedrijventerrein de Zegge. Haarman trad in 2011 af toen bekend werd dat er een groot stortgat was aangetroffen met onder andere asbest materiaal. De sanering kostte de gemeente 315.000 euro. Die kosten wilde de gemeente verhalen op Haarman, die zegt van niets te weten. De zaak rondom een claim van 200.000 euro (bodemvervuiling), verloor de gemeente. De gemeente ging in hoger beroep.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.