Home / archiefcentraal / geen nicotine maar hulp aan braziliaanse scouts

geen nicotine maar hulp aan braziliaanse scouts

Wilfried Kleine Schaars, leidinggevende van ‘de bevers’ bij Scouting Raalte, is gestopt met roken om zo geld in te zamelen voor nieuwe uniformen voor de scouts van 4’Grupo Escoteiro Leôncio de Carvalho in Brazilië. Door de nicotine achter zich te laten, bespaart Wilfried maar liefst 27 euro per week. Het geld legt hij opzij om te sparen voor de uniformen. Inmiddels heeft hij vijftien dagen niet gerookt en tenminste één uniform, ter waarde van 46 euro, bij elkaar gespaard. 

De scouts van deze Braziliaanse scoutinggroep komen veelal uit arme gezinnen en kunnen zich daarom geen scoutinguniform veroorloven. “Met pijn en moeite hebben een paar scouts uniformen aangeschaft; in de meeste gevallen tweedehands. Nu heeft de Braziliaanse federatie ook nog eens besloten dat alle oude uniformen per direct vervallen. Kortom, nu zijn de leden van 4’Grupo genoodzaakt nieuwe, dure uniforms aan te schaffen. Iets waar zij de mogelijkheden gewoonweg niet voor hebben.”

Wilfried kan alle steun gebruiken om deze actie te volbrengen. Je kunt hem volgen via www.williescout.nl

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.