geef je nu op voorjaarscursus techniek academie

De Techniek Academie start vrijdag 26 februari weer op de velden van SC Overwetering. Voor de nieuwe cursus zijn nog een paar plaatsen vrij. De academie biedt spelers op een leuke manier de mogelijkheid een betere voetballer te worden.

Bij de lessen staat talentontwikkeling en plezier centraal en wordt er getraind in trainingsgroepen afhankelijk van leeftijd en mogelijkheden. De Techniek Academie biedt alle jeugdspelers uit Salland van negen tot en met twaalf jaar (E en D-jeugd, geboren in 2003 tot en met 2006) de mogelijkheid aan om zich met deze trainingen verder te ontwikkelen op het gebied van techniek en coördinatie. De enige voorwaarden waaraan je moet voldoen om mee te kunnen doen zijn inzet en enthousiasme.

Visie

De Techniek Academie heeft een hele duidelijke visie op het voetbalspel. Techniek vormt de basis, maar daarnaast is het maken van de juiste keuzes binnen het spel natuurlijk ook heel belangrijk. Deze visie, met als basis het beheersen van de een-op-eensituatie, wordt door de Techniek Academie als leermethode gebruikt. Het is een perfecte voetbalgedachte die past in de tijdsgeest en de vraag van het hedendaagse voetballen.

Smartgoals
Sinds september beschikt Overwetering over SmartGoals. Elektronische goals die ook gebruikt worden door onder andere Ajax, PSV en Schalke ’04. Een SmartGoal is het innovatieve hulpmiddel van dit moment om voetbaloefeningen te creëren waarmee de specifieke vaardigheden getraind worden die spelers nodig hebben in het moderne voetbal. Vaardigheden als anticiperen, snel schakelen, veld inzicht, reactiesnelheid, hoge balcirculatie, motoriek en effectieve communiceren worden hierbij getraind. Dit alles op zeer uitdagende wijze waarbij de spelers ontzettend veel plezier aan beleven. 

De SmartGoals zijn goaltjes die licht kunnen geven; in elke verlichte SmartGoal kan gescoord worden. Wanneer er gescoord wordt gaat in deze SmartGoal het licht uit en bij een andere SmartGoal het licht aan. Dit gebeurt willekeurig. Deze SmartGoals passen precies binnen de visie en missie die de Techniek Academie van SC Overwetering heeft met haar opleiding ‘Individuele Ontwikkeling’, waarbij de trainingen uitdagend en op niveau worden aangereikt met plezier voor iedere speler. 

Opzet

Op vrijdagmiddag tussen 16.00 en 17.15 uur zijn de techniektraining op het kunstgrasveld van SC Overwetering in Olst. Ieder seizoen worden er twee modules van tien trainingen aangeboden. Eén module in de periode september-november en één module in periode maart-juni. De volgende module start op vrijdag 26 februari. Er kunnen veertig kinderen meedoen. Er zijn nog een paar plaatsen vrij

Kosten

De Techniek Academie vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen. Om de deelname voor iedereen mogelijk te maken bedragen de kosten daarom slechts 25 euro per module van tien lessen. Iedereen mag meedoen. Je hoeft dus geen lid te zijn van SC Overwetering. Ook kinderen van andere verenigingen zijn van harte welkom. Onze deelnemers komen dan ook niet alleen uit Olst, maar ook uit Wijhe, Broekland, Diepenveen, Heino, Nieuw Heeten.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook een betere voetballer worden door deelnemen aan de Techniek Academie dan kun je je opgeven via de website staging2.overwetering.nl/463/techniekacademie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.