finish ijsselloop dit jaar weer terug op de brink

De finish van de IJsselloop in Deventer is dit jaar weer als vanouds op de Brink. Vorig jaar werd uitgeweken naar de Welle, maar dat gaat op verzoek van velen niet op herhaling. Voor het te steunen goede doel is dit keer gekozen voor VluchtelingenWerk Oost Nederland.

Op zondag 10 april vindt de 11e editie van de IJsselloop plaats. In 2015 deden bijna 7.000 deelnemers mee en ook dit jaar verwacht atletiekvereniging Daventria, de initiator van de IJsselloop, wederom een flinke opkomst. De eerste IJsselloop vond plaats in 2006 toen Atletiekvereniging Daventria haar 100-jarig bestaan vierde. Het aantal deelnemers is in de vervolgedities gegroeid van 700 in 2006 tot bijna 7.000 in 2015.

Kleine parcoursaanpassingen
Jan Henk van der Kolk, de nieuwe voorzitter van Stichting IJsselloop: “Het doel van de IJsselloop is mensen in beweging laten komen en voor iedereen bieden we dan ook een geschikte afstand. Als loper kun je kiezen uit de 5 km, 10 km of de halve marathon. Voor kinderen tot 12 jaar is er de speciale Kidsrun. Op een paar kleine aanpassingen na, kiezen we ook voor 2016 voor het parcours van 2015. Zo brengen we in 2016 de start en finish wat dichter bij elkaar en dichter bij het station. Op verzoek van velen is de finish weer terug op de Brink. En door nieuwe starttijden kunnen ouders eerst hun kinderen aanmoedigen bij de Kidsrun om daarna zelf de 5 of 10 km te gaan rennen.”

“Ik heb de afgelopen jaren bij verschillende hardloopevenementen de 10 km gelopen”, vervolgt Jan Henk. “De IJsselloop was altijd al mijn favoriet; het parcours door de stad en de uiterwaarden, veel supporters langs de kant, de perfecte organisatie en de sfeer. De snelste tijden staan bij de IJsselloop dan ook niet centraal; we gaan geen lopers inhuren of startgelden uitbetalen. Bij ons staat de individuele prestatie, de gezelligheid en gezondheid voorop. Iemand die voor de eerste keer de 5 km. gaat lopen of de overstap maakt van de 10 km naar de halve marathon. En het gaat er om dat hardlopen, als je het goed opbouwt, heel gezond voor je is. Gezond voor je lijf en voor je geest. We bieden daarom ook namens Daventria hardloopclinics aan waardoor je goed voorbereid aan de start verschijnt. Steeds meer mensen en ook de vele bedrijventeams ervaren profijt van deze goede voorbereiding.”

VluchtelingenWerk Oost Nederland
“Naast een mooi hardloopevenement organiseren, vinden we het ook belangrijk om iets voor de maatschappij te kunnen betekenen. Daarom koppelen we elk jaar een goed doel aan de IJsselloop. Het goede doel van dit jaar is VluchtelingenWerk Oost Nederland.Je kunt VluchtelingenWerk Oost Nederland steunen door een extra bijdrage over te maken bij je inschrijving van de IJsselloop.”

Salland Zorgverzekeringen is weer de hoofdsponsor van het Deventer hardloopevenement. Inschrijven voor de IJsselloop kan tot 28 maart op staging2.ijsselloop.nl/inschrijven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.