finale ponys spannender dan ooit

Voordat de finales gereden werden, werden er eerst nog een aantal klassen verreden. Vandaag, 4 januari, mocht categorie D klasse L beginnen met een 2-fasen parcours. Deze klasse werd ruimschoots gewonnen door Lars Wigger, uitkomend voor de Kanaalruitertjes. Hij wist vier seconde sneller te eindigen dan de nummer twee. De categorie D Klasse L, progressief werd gewonnen door Esme Ekkelkamp met haar pony Never Know Mystic, met haar andere pony werd zij derde. De tweede plaats was voor Kyra Schutters zij kwam uit voor de Heideruiters. In de categorie C klasse M/Z kwamen acht combinaties aan de start waarvan er vijf foutloos wisten te blijven. Echter waren er maar twee prijzen, deze gingen respectievelijk naar Thijmen Vos en Esme Kijk in de Vegte. De categorie D, klasse M zag maar liefst 28 combinaties aan de start verschijnen. De eerste plaats ging naar Chloe van der Vegt met haar pony Snowfoxy. Iris Pelgrim van de Heemruiters wist een vijfde prijs in de wacht te slepen. Vervolgens werd de categorie DE klasse Z/ZZ verreden. Deze categorie werd gewonnen door Tania van Leeuwen, met haar pony FC Twente E.B. uit Geesteren. Zij wist als enig in beide fasen foutloos te blijven. De categorie C, klasse M/Z werd gewonnen door Naomi Kok. Vervolgens werd de Categorie D klasse M gereden. Dit keer werd in deze categorie Auke Feenstra eerste en mocht Iris Pelgrim de vijfde prijs ophalen. Het tweede parcours van de Categorie DE, klasse Z/ZZ werd wederom gewonnen door Tania van Leeuwen, haar pony had totaal geen last van zijn naam (FC Twente E.B.) en wist zonder problemen weer de snelste tijd neer te zetten.

Voor de finale van de categorie C/D/E/ klasse M/Z/ZZ melden zich dertien combinaties bij de start, waarvan er zes de eerste ronde foutloos wisten te blijven. Vervolgens was er een spannende barrage, waarbij uiteindelijk Janine Kempers met haar pony Orchid’s Yacumo één seconde sneller wist te eindigen dan de nummer twee Tania van Leeuwen.

Voor de finale van de categorie A/B/C klasse B/L kwamen er veertien combinaties aan de start. Er bleven in de eerste ronde zeven combinaties foutloos.  In de barrage werden veel risico’s genomen door de ruiters en amazones, waardoor niet iedereen foutloos wist te blijven. Het werd een zeer spannende strijd, waarbij Frank Zaalberg voor eigen publiek bijna wist te winnen, maar in Nick Nanning zijn betere moest erkennen. Nick werd met zijn pony Spirit eerste in een tijd van 30.40.

Voor de finale van de categorie D/E klasse B/L haalden maar liefst 34 combinaties hun pony van stal. Twintig combinaties wisten de eerste ronde foutloos te blijven. Helaas kan er maar één de finale winnen en dat was Maaike Feenstra van de Tjongerruiters, zij was drie seconde sneller dan de nummer twee. De hoogst geëindigde Heemruiters was Lisa Tijhuis zij mocht de vijfde prijs in ontvangst nemen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.