filmhuis raalte vertoont hindie film masaan

Het FilmHuis Raalte vertoont op vrijdag 5 februari om 20.00 uur in het Annahuis de film ‘Masaan’. Kaarten kosten zes euro zijn verkrijgbaar bij De Parabool of te reserveren via filmhuisraalte@hotmail.com.

Masaan
Deepak cremeert lichamen van mensen die naar Varanasi komen om te sterven en hun as te laten verspreiden in de Ganges. Hij is kasteloos, dus onaanraakbaar, want dit soort werk wordt alleen door kastelozen gedaan. Hij valt echter voor de jonge Shaalu, een meisje van een hoge kaste. Zij ziet hem ook wel zitten, wat mooi verbeeld wordt door onder meer het samenkomen van twee ballonnen in de lucht boven de stad.

Tegelijk probeert hij via zijn studie uit de familiezaak te ontsnappen.Parallel aan Deepaks verhaal loopt dat van Devi, een jonge vrouw die met haar IT-baan en nieuwsgierigheid naar seks het nieuwe India vertegenwoordigt. Het oude India bestaat uit de patriarchale moraal die haar onderdrukt en de corrupte politie die haar, als ze toch seks heeft, chanteert door haar te filmen. 

Met deze twee verhaallijnen stipt de regisseur heel wat problemen in de Indiase samenleving aan die nu spelen. Wel biedt hij hoop voor de toekomst, hoop op een nieuw en beter India. Zonder daarbij neer te kijken op de mensen die symbool staan voor het oude en/of voor misstanden.

Geen Bollywood
Masaan is een zogenaamde Hindie-film, een samenstelling van Hindi en Indie. Het is een onafhankelijke Indiase arthousefilm, die deels met geld uit Bollywood is gemaakt. Ondanks dat er ook Frans geld in de film is gestoken, is er geen sprake van exotisme ten behoeve van een westers publiek. Masaan is een onvervalste Indiase film, over Indiase mensen en met Indiase thematiek en problematiek.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.