fietstijden centrum raalte voortaan duidelijk

In de huidige situatie geldt het volgende onderbord voor het voetgangersgebied in het centrum van Raalte:

Fietsen -niet snorfietsen- toegestaan buiten openingstijden winkels
Bevoorradend verkeer toegestaan
alle dagen 07.00 – 11.00 uur
ma t/m do 18.00 – 23.00 uur
vrijdag 21.00 – 23.00 uur

Naar aanleiding van een uitspraak van de Rechtbank Overijssel pleitte Hans de Kort uit Raalte voor het aanpassen van het onderbord. Het aanpassen spitst zich toe op de vraag om concrete tijden. “Voor het vaststellen van die concrete tijden zijn de reguliere winkeltijden aangehouden. Op tijdstippen dat er geen winkelend publiek aanwezig is, is een fietsverbod niet gewenst”, laat het Raalter Ondernemers Verbond (R.O.V.) weten.

Nieuw bord
“Door het fietsen buiten de reguliere winkeltijden toe te staan, zal de levendigheid en sociale controle/veiligheid zoveel mogelijk gewaarborgd zijn. Overigens verandert dit niet ten opzichte van de huidige situatie.”

In overleg met het Raalter Ondernemers Verbond (ROV) en de politie (handhavers) is een nieuw onderbord tot stand gekomen. Hierbij is het uitgangspunt geweest dat er omwille van de duidelijkheid zo min mogelijk tekst op het bord moet staan.

De tekst die op het onderbord moet komen, luidt als volgt:
Fietsen – niet snorfietsen – toegestaan:
Ma t/m za 18 – 9 uur
Zondag (m.u.v. koopzondag 12 – 17 uur)
(Extra) koopavond 21 – 9 uur)

Discussiepunt was het toestaan van fietsen op de zondag. Het ROV heeft de voorkeur voor een algeheel fietsverbod op zondag. “Dit met het oog op de zondagsopening van winkels en de horeca. Voorkeur van de politie en gemeente is het fietsen op zondag wel toe te staan, omdat er momenteel beperkt sprake is van koopzondagen. De horeca is slechts een deel van de zondag open en heeft een deel van het jaar een terras.”

Daarom is overeengekomen dat fietsen vooralsnog is toegestaan op zondag, met uitzondering van de koopzondag. “Zijn er maatschappelijke ontwikkelingen, dan zullen we de tijden aanpassen aan de actualiteit.”

Bezwaar
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit hebben bekendgemaakt. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Raalte, Postbus 140, 8100 AC Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.