feestelijke uitreiking buurtkansactie angeli custodes

Op Angeli Custodes, woonzorglocatie van Zorggroep Raalte, vond gisteren 7 januari de feestelijke uitreiking van de buurtkansactie van woningstichting de Veste plaats. 

De Veste heeft in juni vorig jaar zorgorganisaties uitgedaagd om na te denken over het vergroten van leefbaarheid en sociale samenhang in of rond woonzorglocaties. Het plan van Angeli Custodes was goedgekeurd en hierdoor kon een mooi bedrag van 4.000 euro aan kanskaarten besteed worden.

Door de diversiteit van wensen en behoeften hebben de medewerkers en vrijwilligers in samenspraak met de bewoners in het plan gepleit voor materialen die het woongenot positief beïnvloeden en de bewoners uitnodigen om meer te bewegen. Zorggroep Raalte hecht veel belang aan vitaliteit onder de bewoners.

De uitreiking werd gepresenteerd door medewerkers Ineke Somhorst en Giny Hollegien, die samen met een aantal bewoners lieten zien wat er allemaal is aangeschaft. En dat is een heleboel: verschillende houten spellen, een BeweegIDbox met materialen, een MP4-speler met koptelefoon, linnen foto’s van oud-Raalte, een stoelfiets met tv en dvd-speler, bloembakken voor bij de ingang en nog veel meer.

Voorzien van trappers en een stuur konden de bewoners virtueel “met de fiets um en deur Roalte” door de filmpjes die vrijwilligers Harry en Jos hebben gemaakt vanaf de duofiets. Om ervoor te zorgen dat de bloemen in de bloembakken voldoende water krijgen is meneer Lokate benoemd tot ‘watergever’. De gieter heeft hij alvast gekregen.

 

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.