expositie vlucht over kartonnage in gemeentehuis wijhe

De tiende expositie van KIJK Wijhe neemt de bezoekers met het werk van Anneletty Schumacher niet alleen mee in een vlucht door de ruimte, maar ook gaan bezoekers de diepte in met het werk van Christien de Jong. Dit jaar start KIJK met een verrassende combinatie van twee- en driedimensionale objecten. Anneletty en Christien zijn beide veelzijdige kunstenaars waarbij het werk vele vormen aan kan nemen.

Anneletty haalt haar inspiratie uit mensen, dieren, natuur en haar eigen beleving daarvan. Dat vertaalt zich niet alleen in het maken van objecten maar ook in het aanleggen van de meest fraaie tuinen.

Anneletty werkt meestal groots en experimenteert met diverse materialen zoals textiel, hout, papier, metaal koper giethars en meer. De kijker wordt uitgenodigd de eigen verbeelding en beleving de vrije loop te laten. Daarmee krijgt het kunstwerk de betekenis die de kijker eraan geeft. Opmerkelijk is vervolgens dat die betekenis vaak strookt met het achterliggende verhaal van Anneletty.

Christien de Jong, autodidact, werkt bij voorkeur met natuurlijke materialen, papier en karton en geeft zelfs het tweedimensionale werk een driedimensionaal karakter. Zij laat zich inspireren door de natuur, haar omgeving, haar verbeeldingen en bestaande boeken die ze op geheel eigen wijze een ander gezicht geeft. Zij is eigenlijk voortdurend aan het tekenen, knippen en plakken en toont met grote regelmaat nieuw werk op Facebook. Vaak zijn dat series waarvan af valt te lezen dat ze plezier heeft beleefd aan het vervaardigen daarvan.
Ook maakt zij kunst voor buiten en dan gaat het daarbij soms om het proces. Met opzet maakt ze niet altijd gebruik van de mogelijkheid om het werk weersbestendig te maken. Zo’n object maakt ze van stevig karton en plaatst dat vervolgens buiten waar door zon, wind en regen het kunstwerk geleidelijk een andere en verrassende vorm aanneemt. 

De expositie ‘Vlucht over Kartonnage’ is van 8 januari tot en met 27 april te bezoeken in het gemeentehuis. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Raadhuisplein 1 in Wijhe.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.