eerste kijkje bij s werelds grootste tegelshowroom

In Rijssen wordt met man en macht gewerkt aan ’s werelds grootste tegelshowroom. Deze 6000 m2 grote toonzaal is een uitbreiding van de toch al grote Megastore van Paul Roescher in Rijssen. De reden voor een dergelijke enorme tegeluitstalling is simpel: al jaren worden tegels groter en groter. Met het bouwen van een uniek concept tegelshowroom heeft Paul Roescher een manier gevonden om deze XXL- en gigategels in grote oppervlakken te kunnen presenteren. Een deel van de nieuwe showroom heeft Paul Roescher nu opengesteld voor een exclusieve preview, nog vóór de officiële opening.

De trend in tegelland is al jaren dat tegels groter en groter worden. “Telkens als we weer dachten dat de maximale grootte was bereikt, kwam er toch een groter type”, stelt één van de tegelexperts van Paul Roescher. De tegelloog (zo noemt men de tegelexperts bij Paul Roescher) licht toe: “’40 x 40 centimeter was jaren geleden écht groot. Toen kwam 60 x 60 cm. Een XXL-schepje erbovenop volgde snel: 80 x 80 cm. Maar alle records zijn weer gebroken; de grootste gigategels in de nieuwe showroom zijn een schrikbarende 320 x 160 cm groot!”

Uniek in tegelland
De nieuwe toonzaal is verspreid over meerdere etages, die met elkaar zijn verbonden via roltrappen. Een dergelijke showroom is niet alleen uniek, de tentoongestelde collectie is ook uniek. De keus in kleuren, soorten en maten is groter dan waar ook, maar ook zijn er tegels te vinden die nergens anders worden tentoongesteld. Daarmee verovert Paul Roescher een niet te missen plek in de wereld van ’s werelds grootste tegels. 

Tegels blijvend populair
Dat een bedrijf als Paul Roescher groot inzet op de tegelmarkt geeft aan dat de tegel onverminderd populair is. Eén van de redenen hiervoor is het toenemen van de afmetingen. Hoe groter een tegel is, hoe minder voegen er in de oppervlakte zitten. De hitte-, vocht- en slijtbestendigheid maken een tegel erg geschikt voor zeer uiteenlopende toepassingen, zowel binnen- als buitenshuis. En een tegel hoeft er niet altijd uit te zien als een tegel; de laatste jaren zijn tegels met de uitstralingen van een houten vloer erg in opkomst. Alle reden dus om ’s werelds grootste tegelshowroom zo snel mogelijk te komen bekijken in Rijssen.

Voor meer informatie en openingstijden kun je kijken op staging2.paulroescher.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.