droste erkenning maar ook bekrompen

De uit Heeten afkomstige jihadstrijder Victor Droste ziet het als erkenning, maar ook als bekrompenheid. Zo reageert hij op het nieuws dat hij op de Nationale Terroristenlijst is gezet. “Ik zie het ergens als erkenning en ergens als erg bekrompen. Ik ben niet vertrokken om dood en verderf te zaaien maar om mensen te helpen,” laat hij RTV Oost weten.

Wel reageert hij fel op minister Koenders van Buitenlandse Zaken. “Koenders heeft hiermee aangegeven helemaal niets om het Syrische volk te geven en heeft zich bekrompen getoond door niet in gedachten te houden dat niet iedereen met dezelfde intenties is vertrokken.”

Aanslag
“Ik heb al eerder aangegeven dat ik nooit een aanslag zou plegen in Nederland, dus waarom ik er op sta? Geen idee,” reageert Droste. Door het besluit van de minister worden de financiële tegoeden van de Heetenaar ’totaal bevroren.’ Daarnaast is het verstrekken van financiële middelen aan personen op de lijst ook strafbaar.

Niet bij IS of Jabhat al-Nusra
Victor Droste vertrok naar Syrië om daar te strijden in een islamitisch verzetsleger. Droste noemt zichzelf Zakariya Al-Hollandi.
Droste: “Ik zit niet bij IS noch bij Jabhat al-Nusra. Waar heb ik mij schuldig gemaakt aan misdaden tegen Nederland of haar burgers? Koenders, on the other hand, heeft heel wat Irakees bloed aan zijn handen. Heeft iemand in Nederland de moed om hem een terrorist te noemen?”

‘Ik dacht dat iedere Syriëganger daar op stond’
Afgelopen zomer liet Droste weten dat hij het soms jammer vond dat hij toen niet op de terreurlijst stond. “Sta ik daar niet op? Wauw, ik dacht dat praktisch iedere Syriëganger daar op stond.” “Soms, wanneer ik lijsten lees, ben ik stiekem jaloers op de broeders die wel op die lijst staan,” liet hij toen weten. “Soms heb ik zelfs het gevoel dat ik een soort voorkeursbehandeling krijg en dat vind ik vreemd. “Was ik niet degene die het overbekende interview gaf? Half Nederland heeft nachten slecht geslapen van mijn woorden.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.