drank en jeugd zijn we streng genoeg of te streng

Sinds de minimale leeftijd om alcohol te mogen kopen naar 18 jaar is gegaan, lijkt de horeca beter te controleren op leeftijd. Maar ook op avonden waarop überhaupt geen alcohol gedronken mag worden, bijvoorbeeld een teenage party, worden er controles uitgevoerd op alcoholgebruik. Vermoedt de kroeg, disco of politie dat er voor het stappen gedronken is, dan moet er een blaastest gedaan worden. En heb je gedronken, dan kom je gewoon niet binnen.

Wij hoorden dat veel kinderen (vaak nog onder de 15 jaar oud) al dronken aankomen bij zulke feestjes. Vind jij dat deze kinderen al wat alcohol mogen drinken? Zo ja, hoeveel? En moet dat dan in het bijzijn van een ouder? En weet jij nog of en hoeveel jij dronk op die leeftijd?

Ook zijn wij benieuwd wat ouders weten van het alcoholgebruik van hun kinderen. Drinkt jouw zoon of dochter? Zo ja, weet jij ook wat en hoeveel? En wat vind je er van als jouw kind een drankje krijgt bij iemand anders thuis omdat het mag van de ouders van dat vriendje of vriendinnetje?

En natuurlijk zijn wij ook benieuwd wat de jeugdigen er zelf van vinden! Vind je het gezeik? Of zie jij ook veel dronken kinderen om je heen als je gaat stappen?

Laat het ons weten via een reactie op dit bericht, mail naar redactie@sallandcentraal.nl of plaats een reactie op onze Facebook!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.