doorstart voor verpleegkundig vervolgonderwijs in salland

Het verpleegkundig vervolgonderwijs (CIVO) in de regio blijft toch bestaan. De organisatie en uitvoering van de onderwijsprogramma’s zou per 31 december eindigen, maar de drie ziekenhuizen in Salland en Twente hebben inmiddels een doorstart gerealiseerd.

Het CIVO (Centraal Instituut voor Verpleegkundig Vervolgonderwijs) verzorgt diverse verpleegkundige vervolgopleidingen die aansluiten op het initiële verpleegkundig onderwijs. Het zijn de vervolgopleidingen die opleiden tot gespecialiseerd verpleegkundige zoals Intensive Care verpleegkundige en Oncologieverpleegkundige.

Het CIVO is vanaf 2003 de theorieaanbieder van verpleegkundig vervolgonderwijs in de regio Twente/Salland. De docenten van het CIVO zijn de professionals uit de praktijk die de ervaringen vanuit de praktijk gebruiken in de theorielessen. Deze verbinding tussen theorie en praktijk maakt dat ontwikkelingen in de gezondheidszorg snel worden geïntegreerd in het onderwijs van de verpleegkundige vervolgopleidingen.

Het bestuur van het CIVO, gevormd door vertegenwoordigers uit de onderwijsinstellingen van ROC Aventus, ROC van Twente en Saxion Hogescholen, heeft begin 2015 besloten om de organisatie en uitvoering van de onderwijsprogramma’s per 31 december 2015 te beëindigen. Dit zou betekenen dat verpleegkundigen voor de vervolgopleidingen gebruik zouden moeten maken van aanbieders in Groningen, Utrecht of Nijmegen.

Belangrijk
Gezien het belang van de ziekenhuizen om voor de regio de verpleegkundig vervolgopleidingen te behouden, hebben de drie ziekenhuizen, Medisch Spectrum Twente (MST), ZiekenhuisgroepTwente (ZGT) en het Deventer Ziekenhuis (DZ) besloten om per 1 januari 2016 een doorstart te maken van het CIVO.

Dit is deze week in een informele setting met de leden van het oude en nieuwe bestuur en alle betrokkenen bekrachtigd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.