decheiver volgt calderwood op als assistent bij eagles

Go Ahead Eagles voert per direct een wisseling door in zijn trainersstaf: Harry Decheiver volgt Scott Calderwood op als assistent-trainer bij de eerste selectie. Omstandigheden hebben ertoe geleid dat de arbeidsovereenkomst van laatstgenoemde in goed overleg is ontbonden.

De club meldt dat op de website. Calderwood was sinds het begin van dit seizoen assistent-trainer bij Go Ahead Eagles. “Omstandigheden hebben zich aan Scott’s zijde voorgedaan. Er is geen sprake van onrust of een conflict binnen de staf die tot zijn vertrek hebben geleid”, verzekert voorzitter Edwin Lugt via Twitter.

Aangezien de start van de tweede seizoenshelft voor de deur staat is op verzoek van hoofdtrainer Dennis Demmers besloten Harry Decheiver intern door te schuiven en als opvolger van Calderwood te benoemen. De voormalige aanvaller kende een rijke spelerscarrière, die begon bij Go Ahead Eagles. In twee periodes zou hij tot 120 wedstrijden (40 goals) komen voor de Deventer club. Verder speelde hij onder meer voor sc Heerenveen, SC Freiburg en Borussia Dortmund, waarmee hij in 1998 wereldkampioen werd.

Afgelopen seizoen keerde Decheiver terug op het oude nest, als trainer van de A1. Hiermee werd hij meteen kampioen van de 4e Divisie. Ook dit seizoen presteert de A1 uitstekend onder Decheiver; in de 3e Divisie gaat Go Ahead Eagles fier en ongeslagen aan kop.

Decheiver bindt zich als assistent-trainer voor anderhalf seizoen aan Go Ahead Eagles. Hij zal dit sowieso tot het einde van de huidige jaargang combineren met zijn trainerschap van de A1.

Kick Maatman, die assistent-trainer was bij de beloften, neemt het trainerschap van die ploeg over van Calderwood. Hij zal hierbij rapporteren aan Decheiver.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.