de vogelaar weer excellente school

Openbare Basisschool De Vogelaar in Raalte-Noord mag zich ook de komende drie jaar weer een excellente school noemen. 210 scholen voor basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs hadden zich aangemeld om voor het predicaat in aanmerking te komen, 130 daarvan kregen het predicaat ‘excellent’. De school had de predicaat de afgelopen jaren ook al. Het is namelijk de vierde keer op rij dat ze ‘excellent’ zijn.

Een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van Jet de Ranitz, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland, heeft de scholen bezocht. Deze beoordeelde of de school een speciale erkenning verdient. Inspecteur-generaal van het Onderwijs Monique Vogelzang heeft de predicaten toegekend.

Een excellente school is een school waarvan in ieder geval de onderwijskwaliteit van goed niveau is. De school onderscheidt zich van andere goede scholen door uit te blinken op een bepaald gebied, bijvoorbeeld met innovatief onderwijsaanbod, een bijzondere manier van omgaan met verschillen tussen leerlingen, een inspirerende manier van lesgeven of een onderscheidende manier om de maatschappelijke taak in te vullen.

Meer foto's