Home / archiefcentraal / d66 wil meer oplaadpalen ook in kernen

d66 wil meer oplaadpalen ook in kernen

D66 wil meer openbare oplaadpalen voor elektrische auto’s in de dorpskernen van Heino en Heeten. Volgens D66-raadslid Peter Moorman moet Raalte de lat voor het stimuleren van emobiliteit hoger leggen. Daartoe dient D66, samen met de fracties van SP en Lokaal Alternatief, donderdag tijdens de raadsvergadering een motie in.

De fracties zijn van mening dat de gemeente het goede voorbeeld moet geven. De gemeente is van plan om bij het gemeentehuis één oplaadpaal te plaatsen. Dat is volgens de partijen onvoldoende. “Volgens gegevens van de gemeente zelf moeten er in 2020 tenminste zestig laadpalen zijn. Om de vraag in de initiatiefase te stimuleren is een rol voor de overheid weggelegd”, aldus Moorman.

“Daarom vinden wij dat in de dorpskernen met meer dan 3000 inwoners, dus in Heino en Heeten, ook openbare oplaadpalen moeten komen. De kosten van plaatsing worden door de gemeente geschat op 7.000 euro per paal. Volgens Moorman moet dat goedkoper kunnen. “Zeker nu het marktplein Heino nog op de schop moet, kan dit gemakkelijk in de renovatie worden meegenomen.”

Ter ondersteuning van hun eis zal D66 voorafgaand aan de raadsvergadering een dummy van een oplaadpaal plaatsen in de hal van het gemeentehuis.

Lees ook

Bertus van der Kolk na vijftig dienstjaren bij Van Merksteijn met pensioen

RAALTE/ALMELO – Raaltenaar Bertus van der Kolk is recentelijk, na maar liefst vijftig dienstjaren bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.