d66 wil feitenrelaas stortgataffaire

D66 wil een compleet feitenrelaas van de zaak rondom het stortgat op het voormalige terrein van oud-wethouder Ben Haarman. De gemeente kocht die grond, maar daar bleek zich een stortgat op de bevinden. De gemeente wilde dat Haarman de sanering ging betalen, maar afgelopen week bepaalde de rechter dat de gemeente alle proceskosten terug moet betalen aan Haarman. Ruim 20.000 euro.

D66 verzoekt het college, in aanloop op de politieke discussie rondom de zaak ‘Stortgat Haarman’ alvast op korte termijn een volledig feitenrelaas. “Dit om een goed beeld en goede grip te kunnen krijgen op de oorspronkelijke start van de gebeurtenissen tot nu toe”, zegt fractievoorzitter Bert Terlouw. “D66 heeft een adequaat en volledig feitenrelaas nodig om als raadsfractie tot een volledige politieke reflectie te komen. D66 beziet dit verzoek als hulpmiddel bij de opmaat naar verdere politieke raadsbeschouwing en raadsbeoordeling op dit dossier.”

Terlouw: “Achterliggende reden voor het verzoek is dat al in circa 2005 of 2006 het oorspronkelijk besluit tot aankoop boerderij en grond ten behoeve van uitbreidingsplannen bedrijventerrein De Zegge aan de orde zou zijn geweest. De gebeurtenissen tot aan de uitspraak van de Hoge Raad in 2016 hebben zich daarmee inmiddels over drie (wellicht zelfs over vier) gemeenteraadsperioden afgespeeld.”

De partij wil het feitenrelaas bovendien omdat de partij pas na de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 in de gemeenteraad van Raalte vertegenwoordigd is en daarmee voorafgaand aan 2010 geen volledig politiek-bestuurlijk zicht heeft op de feiten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.