d66 politiek gevolg geven aan zaak haarman

“De juridische strijd is nu voorbij en nu wordt het tijd voor politieke reflectie op de gang van zaken”, zegt Bert Terlouw, fractievoorzitter van D66 Raalte. “Ik kan wel zeggen dat D66 Raalte zich afvraagt of de gemeente wel verder moet met het gecontracteerde advocatenkantoor.”

Terlouw: “Maandag 1 februari komt de agendacommissie bij elkaar en ik vermoed op basis van de uitspraak van de Hoge Raad ook het presidium. Dan zal overlegd moeten gaan worden hoe het concrete plan is hoe we verder gaan in het politieke vervolg. D66 gaat zich verder de komende tijd inlezen in het vonnis en ons ook beraden op een politiek standpunt.

Terlouw vervolgt: “De gerechtelijke uitspraak is helder. Raalte is niet in het gelijk gesteld in Hoger Beroep. Helaas, maar zo werkt dat in Nederland. Ik ga als raadslid verder geen inhoudelijk oordeel geven over een uitspraak van de rechter. Duidelijk is dat Raalte opdraait voor de kosten. Het is nu tijd dat we hier in Raalte ons financieel verlies nemen en dat er een politiek vervolg komt waarbij we goed nagaan hoe het proces rond het stortgat precies is verlopen. We moeten zorgvuldig als raad reflecteren.”

De D66-fractie is in ieder geval van mening dat er nu geen procedure zaak meer moet worden aangespannen om alsnog het gedeelte van de sanering van de asbestverontreiniging te claimen. “Kansen voor juridische winst lijken ons namelijk minimaal. We vinden dat het financiële verlies genomen moet worden en de juridische stappen verder achterwege moeten worden gelaten. Het moet volgens ons juridisch over en uit zijn. Dit is niet alleen goed voor de rust van de gemeente Raalte, maar ook voor de rust van Ben Haarman.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.