concert wim magre en erica vogel lemelerveld

Wim Magré op het orgel en Erica Vogel op de dwarsfluit geven een concert in de Willem Hendrik Zwart Hal in Lemelerveld. Het thema is ‘Jong Talent’ en het belooft een interessant concert met een afwisselend programma. Deze middag maakt het aankomend zestienjarige talent, Erica Vogel, haar debuut in de WHZ-Hal! Zij heeft al diverse concoursen gewonnen met het bespelen van haar dwarsfluit.

Er zullen onder meer de volgende werken worden gespeeld: In His love van M. Patterson, Arioso van J.S. Bach, Abba Vader van D. Bilbrough, Onze Vader van M. Zimmer, Pastorale van R. Lovland, Johannes de Heer medley van W. Magré, Fantasie sur Pircardy van D. Bédard, Einsamer Hirte van J. Last, You Raise Me Up van R. Lovland, etc.

Wim Magré
Wim Magré (1962) musicus in Elburg, ontving zijn eerste muzieklessen aan de muziekschool in Elburg. Daarna studeerde hij orgel bij Willem Hendrik Zwart, organist van de Bovenkerk in Kampen. Verder bekwaamde hij zich aan het Conservatorium in Zwolle, waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Dorthy de Rooy. In 1989 studeerde hij hier met goed gevolg af. Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde kerk te Doornspijk, Hervormde Gemeente Elburg en de Alle-Dag-Kerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) in Amsterdam.

Hij maakte vele orgel cd’s op bekende Nederlandse orgels in onder andere: Elburg, Kampen, Bolsward, Den Haag en Apeldoorn. Verder werkte hij mee aan tweetal orgel dvd’s in de Bovenkerk te Kampen. Ook maakte Wim Magré een zestal tournees naar de VS en Canada. Verder is hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe van onder andere het Elburgs Mannenkoor O.B.K., gemengde koren in Oldebroek, Doornspijk en Ermelo en kinderkoren in Oostendorp, Doornspijk en op Urk.                                                                                                        

Als concertorganist is hij regelmatig te horen op de prachtige orgels in Nederland. Voor meer informatie kunt u kijken op de website: staging2.wimmagre.nl

Erica Vogel 
Erica Vogel (1999) is op zevenjarige leeftijd begonnen met fluiten bij haar plaatselijke muziekvereniging. Op twaalfjarige leeftijd is ze begonnen met de jongtalentklas op het conservatorium, waar ze les kreeg van João Ramos Marta. Hier heeft ze twee keer de eerste prijs gewonnen in het Benelux fluitconcours. Ook heeft ze een fluitcursus gevolgd in Brugge, waar ze onder andere lessen en masterclasses kreeg van Aldo Baerten, Peter Verhoyen en Robert Pot.

Naast haar middelbare schoolopleiding is ze bezig met de vooropleiding op het conservatorium, waar ze nog steeds les krijgt van João Ramos Marta. Ze werkt mee aan diverse concerten, en heeft meegewerkt aan meerdere cd-opnames. Ook begeleidt ze regelmatig koren. Haar eerste eigen cd ‘Verborgen Zegeningen’ is na afloop verkrijgbaar.

Vanwege de belangstelling voor de concerten is het gewenst vooraf te reserveren via 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt veertien euro per persoon inclusief koffie/thee met een koek en een drankje en hapje na afloop. 

Meer foto's