cda wil miljoenen investeren in n35

Het CDA Overijssel is bereid miljoenen te investeren in het kruispunt Bos (N35) en kan zich vinden in de voorgestelde plannen van Gedeputeerde Staten. Als alternatief voor het huidige kruispunt Bos met verkeerslichten zijn in totaal vier varianten onderzocht. Hieruit blijkt dat een zogenaamd kwart klaverblad met een ongelijkvloerse kruising van de N348 met het spoor en de N35 de voorkeur heeft van Gedeputeerde Staten. In deze wordt een tunnel aangelegd onder de N35 en het spoor door.

Verantwoordelijkheid
Ondanks de positieve houding van het CDA tegenover dit voorstel plaatst het CDA ook een tweetal kanttekeningen. “Ten eerste doet de bereidheid van de partij, om voor het knooppunt Bos provinciale middelen in te zetten, niets af aan de verantwoordelijkheid van het Rijk voor zowel de ondertunneling van de spoorlijn als voor de kruising N348-N35. Ook de gemeente Raalte is als wegbeheerder mede verantwoordelijk.”

Probleemverplaatsing
“Daarnaast voorziet het CDA dat het verder verbeteren van het kruispunt Bos de problemen daar verminderd, maar het verplaatst de problemen ook. Als gevolg van een betere doorstroming op het knooppunt Bos neemt het verkeer op de N35 toe en vergroot daarmee bijvoorbeeld het probleem in Mariënheem.”

Het CDA vindt dat daarom de lobby er niet alleen op moet zijn gericht dat het Rijk de ontbrekende miljoenen op tafel legt voor knooppunt Bos, maar dat het Rijk ook een oplossing biedt voor alle resterende problemen op de N35. “Het is belangrijk Den Haag te laten zien dat er een groot draagvlak is in Overijssel voor een rondweg in Mariënheem. Daarom zal het CDA de Gedeputeerde Staten via een motie op roepen ook voor Mariënheem een voorkeursvariant uit te werken.”

Fietstunnel
In de plannen worden twee tunnels gepland: één bij kruispunt Bos, in combinatie met onderdoorgang onder het spoor, en één fietstunnel ter hoogte van doorsteek vanuit Raalte Noord richting de Monumentenstraat. “Voor de eerste tunnel zal nog deel financiering gezocht moeten worden bij het Rijk terwijl voor de fietstunnel al geld gereserveerd is. Het CDA zou graag zien dat met de aanleg van de fietstunnel zo snel mogelijk wordt gestart. Ook hiervoor overwegen we een motie in te dienen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.