cda aandacht voor leefbaarheid raalte noord en marienheem

De CDA-fractie is blij dat het probleem op kruispunt Bos bij Raalte erkend wordt, maar wil dat de provincie ook aandacht heeft voor de leefbaarheid in Raalte-Noord en Mariënheem. De partij heeft de provincie dan ook het één en ander meegegeven om te bespreken.

“In de plannen die nu besproken gaan worden, worden twee tunnels gepland. Eén bij kruispunt Bos (in combinatie met de spoorse doorsnijding) en één fietstunnel ter hoogte van doorsteek vanuit Raalte-Noord richting de Monumentenstraat. Voor de eerste tunnel moet er nog een deel van de financiering gevonden worden bij de landelijke overheid, terwijl voor de fietstunnel al geld gereserveerd is. Wij vragen bij de provincie aandacht voor de leefbaarheid van Raalte Noord en de verkeersveiligheid rond Raalte; wil de provincie meewerken aan aparte uitvoeringsmomenten? Met andere woorden; wil de provincie meewerken aan zo snel mogelijk oppakken van de plannen van de fietstunnel?”

Mariënheem
Daarnaast zal een betere doorstroming bij kruispunt Bos volgens het CDA zorgen voor nog meer oponthoud rond Mariënheem (flessenhals), ‘met alle gevolgen van dien’. “Inwoners van het dorp merken nu dagelijks al de gevolgen van de opening van de tunnel in Nijverdal. Lopen de toegezegde afsluitingen van de erfovergangen met daarbij goede en veilige ontsluiting van de bedrijven (onder andere varkensbedrijf) en aanpassingen van overgangen en op- en afritten geen vertraging op? Hoe wordt gedacht over een omlegging van de N35 bij Mariënheem langs het bestaande spoor? Vragen die wat ons betreft meegenomen moeten worden in de discussie binnen Provinciale Staten.”

De plannen hebben volgens de partij grote gevolgen voor de bedrijven en woningen in de omgeving van kruispunt Bos. “Wij vragen met klem aandacht de omwonenden en bedrijven nadrukkelijk te informeren en bij de plannen te betrekken.”

Kosten
Tenslotte is het de partij onduidelijk wat de aanpak van het kruispunt precies gaat kosten. D”e N35 is een rijksweg en CDA Raalte vindt dat ook het Rijk verantwoordelijkheid hoort te nemen voor de aanpak van de rijksweg, zeker nu gemeenten en de provincie bereid zijn om ook zelf te investeren. Wij roepen dan ook de andere landelijke partijen en het College van B&W van Raalte op de lobby richting de Tweede Kamer te intensiveren om snelle uitvoering van de plannen mogelijk te maken.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.